Poliisi vahvistaa järkyttävät tiedot: Helsingissä viime viikolla tapahtunut henkirikos oli paloittelusurma

0:52
MTV Uutiset Live kertoi viime viikolla tapauksesta, jossa 12 ihmistä otettiin kiinni epäiltynä murhasta Helsingissä – henkirikoksen uhrina aikuinen mies.

Helsingissä viime viikolla tapahtunut henkirikos on paloittelusurma. Poliisi vahvistaa Lännen Median (LM) tänään aiemmin uutisoimat tiedot tapauksesta. LM kertoi asiasta usean eri lähteen tietoihin perustuen.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi lauantaina 12 ihmistä todennäköisin syin epäiltyinä murhasta. Vangituista kymmenen on miehiä ja kaksi naisia. Heistä vanhin on iältään 46-vuotias ja nuorin 22-vuotias.

Poliisi on tiedottanut tutkivansa Helsingissä 28.–29. heinäkuuta tapahtunutta henkirikosta murhana. Poliisin mukaan uhri oli aikuinen mies. Tutkinnallisista syistä poliisi on ollut vaitonainen tapahtumista.

– Tässä vaiheessa tutkintaa on vielä liian varhaista kommentoida teon motiivia tai olosuhteita. Poliisi jatkaa kuulusteluja ja muita tutkintatoimenpiteitä, kertoo rikosylikomisario Juhani Vuorisalo Helsingin poliisin tuoreessa tiedotteessa.

Taustalla riita huumeveloista

Lännen Median tietojen mukaan henkirikoksen taustalla olisi riita huumeveloista.

Poliisi ei kommentoinut tietoja LM:lle.

Vangitsemisoikeudenkäyntien yhteydessä tutkinnanjohtaja Jukka Larkiolta kysyttiin, kuinka poikkeuksellisena hän pitää henkirikosepäilyä, jossa on näin monta epäiltyä.

– Kyllä se poikkeuksellista on, Larkio totesi.

Syytteennoston määräpäivä jutussa on 8. lokakuuta, eli syyttäjän on nostettava syyte viimeistään siihen mennessä. Murhan tunnusmerkistö voi täyttyä esimerkiksi, jos tappo tehdään harkiten tai erityisen raa'alla tai julmalla tavalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja