Mainos

Miksi näemme seksiunia oudoista henkilöistä?

Oletko koskaan nähnyt eroottista unta oudosta työkaveristasi tai sukulaisestasi? Ei se mitään, niin on moni muukin. Outojen seksiunien näkeminen on yleinen ilmiö.

Seksiunien näkeminen toimiston oudosta nörtistä, oman sukupuolen edustajasta tai jopa sukulaisesta voi kauhistuttaa. Miksi ihmeessä näemme seksiunia henkilöistä, joita emme valveilla ollessa haluaisi missään nimessä lähestyä eroottisessa mielessä?

Freudin mielestä unet kertovat tukahdutetuista haluistamme. Jung sen sijaan uskoi, että uni on spontaani symbolisessa muodossa esitetty kuva alitajunnan todellisesta tilanteesta. Psykologi Fritz Pealsin mielestä unet ovat jatkoa sille mitä olemme. Teorioita on siis useita. Mitä seksiunista sitten pitäisi ajatella?

Jotkut uskovat, että seksiunet ovat tiedostamattomien halujemme temmellyskenttä. Seksiunista kirjoittanut Crol L.Cummings uskoo Freudin teoriaan toiveiden täyttymisestä. Cummings uskoo, että unet ovat terveellinen tapa vapauttaa seksuaalienergiaa, jota emme pysty tosielämässä toteuttamaan, sillä syystä tai toisesta se koettaisiin yhteiskunnassamme epäsopivana.

Gillian Holloway sen sijaan kertoo, että saatamme nähdä outoja seksiunia siksi, että unessa olevassa kumppanissamme on jokin piirre, jota kaipaamme omaankin olemukseemme. Jos esimerkiksi näen unta toimistomme kaverista, jota pidän tosielämässä huvittavana, mutta en seksuaalisessa mielessä kiinnostavana tyyppinä, saatan olla kateellinen hänen terävälle huumorintajulleen.

Seksiä sukulaisen kanssa?

Seksiunista sukulaisten kanssa ei tarvitse olla huolissaan. Freudin toiveiden täyttymisteorian sijaan todennäköisempää on, että sukulaisesi muistuttaa jotakin, ketä ihailet. Toinen vaihtoehto on, että sinulla on tunnetasolla käsittelemättömiä asioita sukulaisesi kanssa ja reagoit niihin seksiunilla.

Seksiunet eivät olekaan automaattisesti merkki seksuaalisista haluista. Ne saattavat kertoa niistä puolista itsessämme, joita välttelemme tai laiminlyömme. Tai sitten ne ovat vain muistutus, ettemme ole saaneet seksiä vähään aikaan, ja libidomme antaa siitä yöllisen muistutuksen.

Ainakaan emme ole yksin yöllisten seksiseikkailuidemme kanssa. Ikä ja sukupuoli saattaa vaikuttaa siihen, milloin näemme niitä eniten. Miehet näkevät seksiunia useimmiten parikymppisinä, naiset nelissäkymmenissä. Käsitelläksemme seksiuniin liittyviä kysymyksiä, turha häpeä kannattaakin unohtaa ja muistaa, että kaikki näkevät seksiunia.


AVA

Lähde: Divinecaroline.com

Kuvat: Shutterstock

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja