Miksi kokematon Olli Jokinen? Jukurien seurapomo perustelee yllätysvalintaa

1:51
Karri Kivi kommentoi uutista Olli Jokisen Jukurit-pestistä: "Yksi kovimmista yllätyksistä 10 vuoteen"

Jukurit pudotti SM-liiga-talven kovimman valmentajapommin nimittämällä NHL-legenda Olli Jokisen ensi kauden päävalmentajakseen. Jokisen meriitit pelaajana ovat kiistattomat, mutta valmentajana mies on työskennellyt ainoastaan junioreiden parissa.

Jukureiden kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen ei Jokisen vähäistä valmennuskokemusta kavahda. Hakkarainen kertoo, miksi Olli Jokinen on paras mies Jukureiden päävalmentajaksi juuri nyt.

– Omaa poikkeuksellisen kansainvälisen pelaajauran ja palo valmentamiseen on erittäin kova. Hän sopii erittäin hyvin seuran arvoihin ja strategiaan, Hakkarainen sanoo MTV Urheilulle.

Hakkarainen ei kuitenkaan halua vielä kertoa enempää Jukureiden arvoista ja strategiasta. Niistä kerrotaan hänen mukaansa myöhemmin.

– En siihen nyt halua sen enempää lähteä perkaamaan.

Myös Jokisen valmennustiimin muodostumisesta Jukurit kertoo myöhemmin. Sen Hakkarainen sanoo, ettei Jokiselta täysin puuttuva valmentajakokemus aikuisten sarjoista hirvitä.

– Aika vähän tuntuu olevan tietoa siitä, mitä hän on Amerikassa tehnyt. Minulla on vahva usko, että Olli pärjää tässä. Hän on määrätietoisesti kouluttautunut siellä ja valmentanut. Olli on varmasti valmis valmennukseen ensi kaudelle.

Jokisen valmentajapesti tuli julkisuuteen jo viime viikolla, ja Jukurit vahvisti Jokisen 2+1-vuotisen sopimuksen maanantaina. Julkisuudessa kiekkolegendan saapumisesta Suomeen on keskusteltu kiivaasti.

Kuinka iso arvo se on Jukureille, että Olli Jokisen myötä kova mediahuomio on taattu?

– Kyllä tässä kokonaisuus totta kai on se pääpuoli ja urheilu, minkälainen valmennustiimi tulee olemaan. Pitää isossa kuvassa ja pitkällä jänteellä ajatella asioita. Pikavoittoja tässä lajissa ei ole. Tästä saadaan erittäin hyvä juttu ja pitkäjänteinen juttu, määrätietosta työtä. Voi olla myös kestävää kehitystä.


Aktiivinen ja moderni Jukurit

Jukurit ilmoitti tammikuussa, ettei nykyinen päävalmentaja Marko Kauppinen jatka työssään ensi kaudella. Uuden päävalmentajan kartoitus alkoi Kauppisen ilmoituksen jälkeen. Hakkaraisen mukaan Kauppisen lähtöilmoituksen jälkeen puhelin pirisi ahkerasti Jukurien toimistolla. Jokisen kanssa yhtydenpito käynnistyi seuran aloitteesta. 

– Minä olin aktiivinen osapuoli aluksi. Tuli tietoa, että Ollilla oli neuvotteluita muihinkin seuroihin, mutta ei kysyvä tieltä eksy. Sitten kysyttiin, ja se lähti etenemään. Oli totta kai muitakin vaihtoehtoja, kaikki olivat samalla viivalla. Ei näitä hätiköiden tehdä.

Kun listalle oli kertynyt pitkä rivi nimiä, niitä alettiin karsia.

– Haastattelimme monia vaihtoehtoja ja lista pieneni. Kun oli tarpeeksi pieni lista, ruvettiin tekemään päätöksiä.

Hakkaraisen mukaan Olli Jokisen Jukureiden pelitapa tulee olemaan erittäin aktiivinen ja moderni. Sellainen, "mitä huippukiekko vaatii nykypäivänä".

– Ollilla on osaaminen ja tietotaito siihen.

Valmentajan lisäksi siihen tarvitaan pelaajia. Koronavirustilanteesta ensi syksynä ei kukaan tiedä vielä mitään, mutta Hakkaraisen mukaan Jukurien pelaajasopimustilanne on "ihan hyvä".

– Totta kai puuttuu pelaajia, mikä on normaalia. Nyt, kun on päävalmentaja selvillä, Jokisen kanssa rupeamme palasia rakentamaan. Tiedän, että saamme hyvän joukkueen jalkeille.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja