Mikko Rantasella neljän pisteen ilta – yhden askeleen päässä historiallisesta saavutuksesta

Artturi Lehkonen hehkuttaa huippukautta vetävää Mikko Rantasta 3:12
Katso videolta: Artturi Lehkonen ylistää Mikko Rantasta.

Colorado Avalanche voitti Dallas Starsin 5–2 jääkiekon NHL:n läntisen konferenssin huippujoukkueiden kohtaamisessa. Kummaltakin joukkueelta odotetaan kevään pudotuspeleistä paljon.

Coloradon tehopelaajana hääri joukkueen suomalainen tähtihyökkääjä Mikko Rantanen, joka teki ottelussa yhden maalin ja syötti kolme. Hän saavutti samalla 500 tehopisteen rajapyykin runkosarjan otteluissa.

Rantasella on tältä kaudelta nyt tehot 49+43. Rantasen seuraava maali on TPS:n kasvatille kauden 50:s. Saman rajapyykin on onnistunut ylittämään vain kaksi suomalaispelaajaa, Jari Kurri ja Teemu Selänne. Kurri teki urallaan neljä kertaa 50 maalia ja Selänne kolmesti.

Coloradon Artturi Lehkonen oli yhä sivussa leikatun sormen vuoksi.

Dallasin suomalaisviisikosta pisteille pääsi ainoastaan Miro Heiskanen, joka syötti joukkueensa toisen maalin. Heiskasella on nyt tehot 11+55 tältä kaudelta.

Raanta ja Armia palasivat kaukaloon

Carolina Hurricanes haki 3–0-vierasvoiton kaatamalla Montreal Canadiensin. Carolinan kolmannen maalin viimeisteli Sebastian Aho, jolle osuma oli kuluvan kauden 34:s. Carolinan muut suomalaishyökkääjät Jesperi Kotkaniemi ja Jesse Puljujärvi jäivät pisteittä. Teuvo Teräväinen ei pelannut ottelussa sairastumisen vuoksi.

Carolinan maalille palasi Antti Raanta, joka loukkasi nivusensa vajaa kuukausi sitten juuri Montrealia vastaan. Raanta pysäytti ottelussa 14 laukausta ja nollapeli oli raumalaiselle kauden neljäs.

Montrealin paidassa nähtiin ensimmäisen kerran sitten helmikuun lopun Joel Armia, joka Raannan tavoin juhli keväällä 2013 Suomen mestaruutta Porin Ässien riveissä. Montrealin Jesse Ylönen jäi Armian tavoin ottelussa pisteittä.

New Jersey Devils voitti Chicago Blackhawksin vieraissa 6–3. New Jerseyn Erik Haula teki ottelussa pisteet 1+1 ja porilaisen tehot koko kaudelta ovat nyt 11+26.

Katso alta Rantasen upea tarjoilu Coloradon avausmaaliin.

Lue myös:

    Uusimmat