Kärpät löi Sportin kanveesiin, mutta vaasalaiset nousivat taistelemaan

Sport tekee 2-4 maalin 1:10
Janne Keränen nostaa Sportin taistelemaan puolivälieräpaikasta illan toisella osumallaan.

Kärpät möyhensi Sportia kaksi ja puoli erää torstain pudotuspeliavauksessa, mutta vaasalaiset nousivat vielä kamppailemaan jatkopaikasta.Kärpät voitti pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ensimmäisen osan maalein 4–2.

Ottelun avausosuman survoi ylivoimalla Jussi Jokinen, kun ensimmäistä erää oli pelattu reilut 17 minuuttia. Syöttöpisteet maaliin merkittiin Cody Kunykille ja Juhamatti Aaltoselle.

Toisessa erässä Kärpät näytti jo menevän menojaan. Ensin erän ensimmäisellä minuutilla Aaltonen taiteili Kärpät kahden maalin johtoon hallitulla nostolla maalin edustalta. Shaun Heshka ja Tuukka Tieksola saivat syöttöpisteet

Erän toinen maali nähtiin ajassa 33.00. Kunyk laukoi suoraan Sport-puolustaja Victor Westermarckin purkuyrityksestä kiekon ohi Niko Hovisen.

Kolmannessa erässä Kärpät jatkoi siitä, mihin toisessa jäi. Otto Karvinen painoi lukemiksi 4–0, kun erä oli puolivälissä.

Viiden vuoden tauon jälkeen pudotuspelejä pelaava Sport ei ollut kuitenkaan valmis luovuttamaan, vaan nousi mukaan taisteluun kahdella Janne Keräsen maalilla. Keränen iski kahdesti neljän minuutin sisään, minkä ansiosta perjantaina Oulussa riittää vielä jännitettävää.

Kärppien parhaat pistemiehet olivat Aaltonen ja Kunyk tehoilla 1+1. Sportin ykkönen oli Keränen kahdella maalillaan. Maalivahdeista Kärppien Patrik Rybar torjui 29 laukausta, Sportin Niko Hovinen 24.

Puolivälieräpaikan kohtalo ratkeaa perjantaina Oulussa. Jatkopaikka ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksen perusteella.