Mikko Leppilampi isojen elämänmuutoksien keskellä – keskittyy jatkossa itsensä kehittämiseen: "Tämä kriisi on avannut uuden näkökulman"

1:50
Mikko Leppilampi nähdään myös Laulu rakkaudelle -ohjelmassa.

Näyttelijä-juontaja Mikko Leppilampi kertoo tekevänsä uusia elämänvalintoja.

Suosikkijuontaja ja näyttelijä Mikko Leppilampi nähdään jälleen helmikuussa alkavan Talent Suomi -ohjelman juontajana.

Talentin uudella kaudella tullaan näkemään entistä hurjempia temppuja ja uutena lisänä on esitykset, jotka kuvattiin ulkona. Leppilampi näki ohjelman kuvausten aikana asioita, joiden olemassaolosta hän ei tiennyt mitään.  

– Kirjaimellisesti leuat loksahtivat. En tiennyt puoliakaan, että sellaisia asioita ihmiset voivat edes tehdä, mies kuvailee mystisesti.

Talent Suomi -ohjelman kuvausten lisäksi Leppilampi teki koko syksyn myös Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaa. Nyt vuoden 2021 kalenteri alkaa täyttyä taas kovaa vauhtia.

– Vuosi on alkanut töiden merkeissä. Kuvataan yhteen sarjaan. Ja kohta alkaa toinen projekti. Tässä tilanteessa nousee arvoon se, että on pitänyt uransa laajana. Näyttelijäntyö on minun koulutukseni, mutta nyt huomaa, että sisältöä ja telkkaria tarvitaan tällaisina aikoina, Leppilampi kertoo.

Vallitseva koronatilanne on vienyt mieheltä kaikki yleisöä vaativat keikkatapahtumat pois, kuten kaikilta muiltakin esiintyviltä tähdiltä. Vaikea tilanne antoi myös mahdollisuuden uuden luomiselle.

– Virtuaalitapahtumissa nousee meidän livetelkkarintekijöiden ammattitaito. Se on itsestään kiinni, pitää luoda itselleen töitä eikä odottaa, että joku tulee kotoa hakemaan.

"Nyt pitää oikeasti alkaa miettimään, mihin päivänsä käyttää"

Runsas työnteko on opettanut myös 42 vuotta täyttäneelle miehelle paljon hänestä itsestään. Vuosi 2021 tulee olemaan erityinen, sillä mies aikoo keskittyä enemmän itsensä kehittämiseen.

– Olen aina tykännyt tietynlaisesta henkisestä kehittämisestä. Ne ohjaavat minua myös ihan käytännön tekemisessä. Nyt on tosi vahvana missiona tälle vuodelle: Ei enemmän vaan syvemmin -ajatus.

Käytännössä mies aikoo vähentää turhia asioita pois elämästään.

– Aion vähentää määrällisesti asioita. Sosiaalisia ympyröitä, paikkoja missä pitäisi olla, työtä ja hankkeita. Ja syventää niitä, mitkä ovat itselleni tärkeitä ja luontevia asioita.

42-vuotias mies on kohdannut elämän rajallisuuden.

– Nyt pitää oikeasti alkaa miettimään, mihin päivänsä käyttää. Oikeasti alkaa nauttia siitä mitä on ja niistä ihmisistä mitä on.

"Olen aina vaatinut itseltäni odotettujen odotuksien takia liikaa"

Keski-iän kriisi tuo myös uusia mahdollisuuksia.

– Siihen joko lamaantuu ja antaa sen heikentää ja katkeroittaa tai haluaa nähdä kriisissä mahdollisuuden ja alkaa toimia toisella tavalla. Tämä kriisi on avannut uuden näkökulman muun muassa terveysasioihin.

Urheilulliset ja terveelliset elämäntavat auttavat jaksamaan vaativassa työssä.

– Minulle myös fyysinen puoli on todella tärkeää. Pysyn energisenä ja se pitää minun itseluottamukseni hyvänä. Olen aina vaatinut itseltäni odotettujen odotuksien takia liikaa. Kun tuntee olevansa valmiudessa ja hyvässä kondiksessa, on hyvä olo olla ihmisten ja kameroiden edessä.

Talent Suomi MTV3-kanavalla sunnuntaisin 7.2. klo 19.30 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja