Mikko Korhonen on pääkaupunkiseudun vuoden urheilija – Kimi Räikkönen palkittiin vuoden urheiluteosta

Golfin ammattilaispelaaja Mikko Korhonen on valittu pääkaupunkiseudun parhaaksi urheilijaksi vuonna 2018. Valinnan teki Helsingin Urheilutoimittajat ry (HUT).

Videolla juttua Korhosen otteista marraskuussa Euroopan-kiertueen toisessa finaaliturnauksessa Etelä-Afrikassa.

6:04

HUT on jakanut pääkaupunkiseudun parhaan palkinnon 39 kertaa, vuodesta 1980 lähtien. Mikko Korhonen on ensimmäinen golfin pelaaja, joka on palkittu pääkaupunkiseudun vuoden parhaana. 

Helsingissä asuva Korhonen, 38, oli kaudella 2018 golfin Euroopan-kiertueella neljästi kolmen parhaan joukossa: Itävallan kisan hän voitti kesäkuussa, Saksassa hän sijoittui toiseksi ja Etelä-Afrikassa sekä Espanjassa kolmanneksi. 

Korhosen lopullinen sijoitus Euroopan-kiertueella 2018 oli 45:s. Suomalaista aiemmin vain Mikko Ilonen oli sijoittunut 50 parhaan joukkoon.

Elokuussa Korhonen pelasi Ilosen jälkeen kaikkien aikojen toisena suomalaisena miespelaajana major-kilpailussa, kun hän selviytyi St. Louisissa pelattuun PGA:n mestaruusturnaukseen. Maailmanlistalla Korhonen oli kesällä parhaimmillaan sijalla 96.

Räikköselle Vuoden urheiluteko -palkinto

Espoossa syntynyt F1-kuljettaja Kimi Räikkönen on puolestaan palkittu pääkaupunkiseudun vuoden 2018 urheiluteosta: Räikkönen voitti 21. kertaa urallaan formula ykkösten osakilpailun tultuaan ensimmäisenä maaliin Yhdysvaltain GP:ssä lokakuussa. Voitto oli Räikköselle ensimmäinen sitten vuoden 2013 avauskilpailun Australian GP:n.

Räikkönen, 39, siirtyi Yhdysvaltain voittonsa jälkeen suomalaiskuljettajien voittotilastossa yksin tilastokärkeen ohi Mika Häkkisen, joka saavutti urallaan 20 voittoa. 

Häkkinen palkittiin pääkaupunkiseudun parhaana urheilijana maailmanmestaruusvuosinaan 1998 ja 1999. Räikkönen oli pääkaupunkiseudun paras 2007, niin ikään maailmanmestaruusvuotenaan.

Videolla Kimi Räikkösen juhlatunnelmia viikonlopulta FIA:n palkintogaalasta.

1:24

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja