Mikko Koivu ylistää suomalaissuoritusta Montrealin voitossa – "Just ennen kuin kiekko menee reppuun"

C Moren asiantuntija Mikko Koivu jakaa kehuja Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjille Artturi Lehkoselle ja Joel Armialle kehuja. Kaksikko oli soitimella, kun Canadiens otti jääkiekon NHL:n finaalisarjassa avausvoittonsa Tampa Bay Lightningia vastaan.

Montreal oli Stanley Cup -finaaleissa kuilun partaalla, kun Tampa Bay oli vienyt sarjan kolme ensimmäistä peliä putkeen. Canadiens onnistui kuitenkin pakkoraossa kairaamaan avausvoittonsa jatkoerässä lukemin 3–2.

Koivu nostaa neljännen finaalin avaintapahtumaksi Montrealin onnistuneen neljän minuutin alivoiman tapon kolmannen erän loppuun ja jatkoerän alkuun. Kapteeni Shea Weber joutui korkeasta mailasta neljäksi minuutiksi boksiin ajassa 58.59, mutta Montreal onnistui pitämään lukemat 2–2:ssa.

– Uskon, että se oli käänteentekevä asia tuossa matsissa. Sen jälkeen Montreal pääsi tekemään voittomaalin jatkoerän alkuun. Saivat siitä varmasti valtavasti voimaa ja uskoa. Ylipäätään heidän alivoimansa oli eilen todella vakuuttava, kuten se on ollut oikeastaan koko playoffien ajan, Koivu ruotii.

Montrealin voitto-osuman iski jatkoerän neljännellä minuutilla Josh Anderson, joka oli viimeistellyt myös ottelun avaushäkin. Hänet palkittiin taiston ykköstähtenä, mutta kamppailun onnistujiin lukeutui myös Canadiensin peräpää.

– Montreal pystyi isossa kuvassa pelaamaan tosi fyysisesti eilen. Varsinkin heidän pakistonsa pystyi antamaan painavia taklauksia. Kyllä se pelaajiin vaikuttaa. Pitää olla kuitenkin varuillaan, ja se ottaa ehkä yhden sekunnin pois kiekollisesta pelistä, Koivu sanoo ja huomioi, että Montrealilla oli paljon aiempaa enemmän tunnetta pelissä.

Kehuja suomalaisille

Taklauspelissä ansioituneista Canadiensin pakeista Koivu kehaisee erikseen Shea Weberiä.

– Onneksi Montreal sai sen jäähyn tapettua, että hän ei joutunut kärsimään voittomaalia jäähypenkiltä. Muuten hän oli fyysisesti mukana pelissä. Huomaa hänen johtajuutensa noissa tilanteissa.

Kunniaa Koivulta saavat myös Canadiens-hyökkääjät Artturi Lehkonen ja Joel Armia.

– Artturi pelasi jälleen tosi vahvan ottelun. Hän tekee kaikki pienet asiat todella hyvin. Otetaan esimerkiksi Montrealin tokassa (Aleksandr Romanovin tekemässä) maalissa maski, jonka Armia teki just ennen kuin kiekko menee reppuun. Nuo ovat asioita, joihin suuri yleisö ei välttämättä kiinnitä huomiota, mutta joukkuekaverit varmasti kiinnittävät.

– Samalla lailla Armia pelasi minusta äärettömän hyvin ja pystyi luomaan painetta. Heidän koko ketjunsa pelaa hyvin kahden kokeneen kaverin (Eric Staal ja Corey Perry) kera.

"Jättää nälkää"

Finaalisarja jatkuu Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Montrealista siirrytään Tampaan.

– Kun Tampa ei saanut viidestä ylivoimasta yhtään maalia, se jättää heille nälkää. Siellä on kuitenkin niin paljon taitoa ja leveyttä, että tulee olemaan kova ottelu edessä.

– Tunteet pitää pystyä pitämään kurissa, kun ottaa huomioon Tampan taiton ja ylivoiman.

Koivu ei näe, että Montreal olisi liikaa tähtimaalivahti Carey Pricen "jumalamoodin" varassa, mutta korostaa toisaalta, että häneltä vaaditaan huippuesitystä.

– Pitää pelata aivan huikea ottelu, varsinkin kun mennään Tampan kotiluolaan.

Lue myös:

    Uusimmat