Mikko Kärnä sai syytteen kunnianloukkauksesta

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kertoi tiistaina, että syyttäjä nostaa häntä vastaan syytteen valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojasen kunnian loukkaamisesta.

Kärnä kertoi asiasta Twitterissä. Hän sanoi saavansa syytteen, koska on epäillyt Ojasen osallistuneen erään vihreiden vastalauseen kirjoittamiseen.

– Otan asian vakavasti ja aion puolustautua syytöstä vastaan loppuun saakka, Kärnä tviittasi.

Taustalla on se, että Kärnä kyseli viime vuoden joulukuussa Twitterissä, oliko Ojanen kirjoittanut vihreiden kansanedustajien Mari Holopaisen ja Bella Forsgrénin vastalauseen perustuslakivaliokunnan mietintöön ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) ministerivastuuasiassa.

Ojanen kiisti tuolloin jyrkästi kirjoittaneensa vastalausetta ja kertoi tekevänsä rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta.

Kärnän mielestä syyttäjän tulkinta kaventaa merkittävästi kansanedustajan perustuslaillisia oikeuksia keskustella julkisesti eduskunnan käyttämien asiantuntijoiden mielipiteistä.

– Ojanen on julkisuuden henkilö, virkamies ja osallistuu aktiivisesti poliittiseen keskusteluun. Hän ei voi olla epäilyjen ja arvostelujen ulkopuolella, Kärnä sanoi Twitterissä.

Hän myös totesi, ettei aio kommentoida asiaa tässä vaiheessa muuten mitenkään.

Ojanen viestitti STT:lle illalla, ettei hän halua kommentoida asiaa.

STT ei tavoittanut syyttäjä Maija Päivistä tiistai-iltana, mutta Päivinen vahvisti tiedon Helsingin Sanomille.

Päivinen arvioi HS:lle, että jutun käsittely menee todennäköisesti ensi vuoden puolelle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja