Mainos

Mikkelin myrkkyviinatapaus: Poliisi uskoo menehtyneiden juoneen lasinpesunestettä

Poliisi on kuullut useita henkilöitä niin kutsutussa myrkkyviina-tapauksessa. Mikkelissä kaksi henkilöä kuoli myrkytykseen viime viikolla. Yksi henkilö on edelleen tehohoidossa.

Eilen poliisin tietoon tulleen myrkkyviina-tapauksen selvittämistä on jatkettu. Poliisi on kuullut useita henkilöitä kerrostaloalueella, jossa menehtyneet henkilöt asuivat. 

Poliisin puhutusten perusteella näyttää siltä, että menehtyneet sekä yksi tehohoidossa oleva mies olisivat viettäneet viime viikkojen aikana paljon aikaa yhdessä. Yhteiseen ajanviettoon oli kuulunut myös alkoholin nauttiminen.

Kaikki henkilöt ovat noin 50–60-vuotiaita. 

Myrkytys lasinpesunesteestä?

Poliisi uskoo, että myrkkyviinan vaikuttavana aineena on pääosin metanoli. Ainetta koskevat varmentavat laboratoriolausunnot saataneen lähiviikkoina.

Tämän hetkisen selvityksen mukaan poliisi pitää todennäköisimpänä vaihtoehtona sitä, että aine voi olla jotakin korvikealkoholia, kuten lasinpesu- tai jäähdytysnestettä.

Poliisin mukaan toistaiseksi ei ole tullut ilmi, että näiden kolmen henkilön nauttima juoma olisi heille toimitettua tai myytyä

Tehohoidossa oleva mies heikkona

Menehtyneiden naisen ja miehen tänään toimitetuissa oikeuslääketieteellisissä ruumiinavauksissa ei ole tullut ilmi mitään erityistä.

Tehohoidossa olevan miehen tila on heikko.

Altistuneiden henkilöiden piiri näyttää poliisin mukaan rajoittuvan kolmeen henkilöön, joten tutkintaa jatketaan menehtyneiden osalta kuolemansyyn tutkintana.

Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä

Poliisille voi edelleen toimittaa vihjeitä mahdollisesta viinan katukaupasta tai muista yksityishenkilöiden edelleen myymistä alkoholituotteista.

Poliisi korostaa, ettei mahdollisesta katukaupasta ostettujen tai muutoin varsinaisen alkoholituotemyynnin ulkopuolella välitettyjen alkoholituotteiden alkuperää voi pitää turvallisena.

Poliisi ottaa myöhemmin erikseen tutkittavakseen mahdolliset viinanvälittämiseen liittyvät rikosepäilyt, mikäli tähän on vihjeiden tai muutoin myöhemmin ilmenevien tietojen perusteella aihetta.

Poliisille voi lähettää vihjeitä joko vihjepuhelimeen numeroon 0295415232 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.