Mika Lintilä MTV Uutisille: Koronapassin käyttöä pitäisi laajentaa

1:44
Elikeinoministeri Mika Lintilä kommentoi koronarajoitusten mahdollista kiristymistä joulusesongin alla.

Koronapassia olisi elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan järkevää hyödyntää nykyistä laajemmin.

Vaikka koronatilanne on merkittävästi heikentynyt, rajoitusten kiristäminen on elinkeinoministeri Lintilän mukaan pitkän pohdinnan takana.

Lintilä kannattaisi ensisijaisesti koronapassin käytön laajentamista. Nykyisellään koronapassia voidaan vaatia esimerkiksi ravintoloissa, baareissa, liikuntatiloissa ja yleisötilaisuuksissa, jos niihin kohdistuu muutoin koronarajoituksia.

– Viime viikolla kun olin tuolla Euroopassa, siellä pyydettiin kyllä koronapassi hotellin aamupalalle ja messuille. Oikeastaan kaikkiin tilaisuuksiin, jotka olivat julkisia, pyydettiin koronapassi. Ehkä tällä puolella olisi jotain tehtävissä, Lintilä sanoo MTV Uutisille.

– Mutta totta kai meidän pitää turvata se, että meidän terveydenhuoltomme järjestelmä kestää tämän tilanteen, Lintilä toteaa.

Hallitus keskustelee huomenna

Hallitus tulee huomenna keskustelemaan koronapassin laajentamisesta. Ministeri Lintilän mukaan hallitus ei ole vielä käynyt ennakkoneuvotteluja siitä, minkälaisia linjauksia huomenna voitaisiin käsitellä.

Julkisuudessa pohdinnoissa on ollut passin käyttö työpaikoilla sekä sellaisissakin tapahtumissa, joihin ei kohdistu koronarajoituksia.

Perusoikeuksien näkökulmasta koronapassin laajentaminen voi osoittautua hankalaksi.

Suomen koronatilanne on vakavoitunut viime aikoina merkittävästi. Sairaalahoidossa oli maanantaina 256 koronapotilasta, joista 34 oli tehohoidossa.

MTV Uutisten tietojen mukaan hallitus tulee aloittamaan huomenna keskustelun siitä, miten ja millä kriteereillä koronahätäjarrusta voidaan tarvittaessa vetää.

Hätäjarru on hallituksen hybridistrategiassa oleva mekanismi, jolla laajat koronarajoitukset voidaan ottaa valtiovallan ohjaukseen. Vielä toistaiseksi rajoitukset ovat alueiden vastuulla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja