”En halua enää kisata” – MotoGP-tähti jättää tunteikkaat jäähyväiset, kokee pettäneensä tiiminsä

Ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjan kolminkertainen maailmanmestari Jorge Lorenzo on päättänyt lopettaa kilpauransa heikkoon kauteen 2019. Espanjalainen kertoo olevansa erittäin pahoillaan tiiminsä Hondan puolesta.

Lorenzo, 32, teki viime kaudella yllättävän siirron loikatessaan Ducatilta mestarikuski Marc Marquezin tallikaveriksi Hondalle.

Loukkaantumiset muuttivat kuitenkin alkukauden erittäin vaikeaksi samaan aikaan, kun Marquez dominoi sarjaa. Nyt hän päätti ripustaa ajohanskat naulaan jo vuotta ennen sopimuksensa loppua.

– Tiedätte kaikki, että rakastan ajamista, kilpailua, tätä lajia ja ennen kaikkea voittamista. Tajusin jossain kohtaa, ettei se ollut mahdollista tällä lyhyellä ajalla Hondalla, Lorenzo tunnusti Autosportin mukaan.

– Tässä kohtaa uraani oli mahdotonta pitää motivaatiota yllä. Mieleeni kauden alussa painama tavoite ei ollut realistinen.

– Minun täytyy sanoa, että olen todella pahoillani Hondan ja ennen kaikkea (tallipäällikkö) Alberton (Puig) puolesta, koska hän antoi minulle tämän mahdollisuuden, Lorenzo lausui.

Lorenzo kertoo sanoneensa Puigille vuoden 2018 testeissä Kataloniassa, ettei tämä tulisi pettymään, jos palkkaisi hänet kuskikseen.

– Valitettavasti minun täytyy sanoa, että petin hänet ja petin Hondan, Lorenzo pahoitteli.

Samalla Barcelonan radalla tapahtui tämän kauden testeissä onnettomuus, joka hankaloitti Lorenzon mukaan merkittävästi kauteen valmistautumista. Hetken päästä rytisi taas.

– Sitten muutamaa päivää myöhemmin ajoin pahasti ulos Assenissa. Minun täytyy myöntää, että mietin soralla pyöriessäni, että ”OK, Jorge, onko tämä oikeasti sen arvoista, kun olen saavuttanut niin paljon? Että jatkaa kärsimistä. Olen saanut tarpeeksi. En halua enää kisata”.

Lorenzo voitti Yamahalla MotoGP:n mestaruudet 2010, 2012 ja 2015. Lisäksi hänellä on 250-kuutioisista kaksi mestaruutta.

Lue myös:

    Uusimmat