Mika Häkkinen tietää syyn Ferrarin virhesumaan: ”Ei se ole missään tapauksessa sähläystä”

F1-legenda Mika Häkkisen mukaan Mercedeksen tämän hetken suoritusvarmuus saa näyttämään kilpailun siltä, että kaikki muut tekevät asiansa väärin.

Häkkinen ei lähtenyt lauantain Japanin GP:n aika-ajojen jälkeen tuomitsemaan Ferraria, kun tiimi oli sortunut jälleen yhteen huonoon ratkaisuun ottaessaan autonsa radalle välikelin renkaille melko kuivalla radalla.

Onko MM-taistelu Mercedestä vastaan kaatunut kuitenkin Ferrarin sähläilyyn?

– Tuo on hyvä kysymys, mutten ihan tosissani sitä sähläykseksi sanoisi. Siellä poltetaan satoja miljoonia, ja tallissa on superammattilaisia töissä, Häkkinen huomauttaa C Moren haastattelussa.

– Mercedes tekee tällä hetkellä kaiken oikein ja se näyttää siltä, että kaikki muut tekevät väärin. Ei se ole missään tapauksessa sähläystä, hän lisää.

Mercedes on hallinnut F1-sarjaa jo kohta viiden vuoden ajan eikä ajanjaksolle näytä tulevan loppua tälläkään kaudella. Tiimiin iskostunut varmuus tehdä töitä on edelleen huimalla tasolla. Lewis Hamilton otti Suzukassa jo kuudennen voittonsa seitsemästä osakilpailusta ja Valtteri Bottas täydensi Mersun viikonloppua varmistamalla kaksoisvoiton.

– Uskon, että Mercedeksen vahvuus on tällä hetkellä ihan varmasti tiimityössä, jota he tekevät. Valtterin työ, jota hän tekee. Yhteishenki. Se kaikki on kohdallaan, ja jokaisella asialla on merkitys, Häkkinen korostaa.

Lue myös:

    Uusimmat