Mika Aaltolan someseuraajien määrässä erikoinen ilmiö – "Joku tehnyt ikävän uudenvuoden tempun"

Kuka on Mika Aaltola? 1:02
Katso video: Kuka on Mika Aaltola?

Presidenttiehdokkaan Instagram-seuraajien määrä alkoi kasvaa uudenvuodenaattona hurjalla vauhdilla.

Somepersoona Aleksi Valavuori huomasi presidentinvaaleissa ehdolla olevan Mika Aaltolan seuraajien määrän kuvapalvelu Instagramissa kasvavan uudenvuodenaattona vauhdikkaasti.

– Onks joku tehny sulle källin, Mika Aaltola? Seuraajia tulee apaut tuhat per tunti lisää ja näemmä aika paljon Intiasta, josta vähän hankalampaa äänestää, Valavuori kirjoitti pikaviestipalvelu X:ssä.

Aaltola vastasi jonkun tahon tehneen ikävän uudenvuoden tempun.

– Huomasin jutun ja botteja poistamassa yks kerrallaan. Jännää sahaamista myös ylös ja alas.

Mika Aaltola kertoi Iltalehdelle uudenvuodenpäivän iltana, että hänen Instagram-tiliinsä kohdistui viikonloppuna bottihyökkäys.

– Koko yö meni deletoidessa, Aaltola sanoo.

Presidenttiehdokas kertoo poistaneensa yhteensä noin 20 000 seuraajaa käsin sunnuntain ja maanantain välisen yön aikana.

– Se oli suhteellisen helppoa, koska näillä seuraajilla oli usein 0–5 seuraajaa ja sitten 1 000 seurattua. Mutta aikaa vieväähän se oli.

Osa tileistä hävisi Aaltolan mukaan itsestään ja hän arvelee Instagramin myös poistaneen seuraajia. Aaltola painottaa Iltalehdelle, että seuraajat eivät olleet ostettuja.

Bottitilien nimet viittasivat Aaltolan mukaan muun muassa Intiaan, mutta tilien alkuperästä ei ollut kuitenkaan varmistettua tietoa.

– Vaalikampanjan viime metreillä tapahtuu kaikenlaista, Aaltola sanoo IL:lle.

Tällä hetkellä Aaltolalla on Instagramissa hieman alle 57 000 seuraajaa. MTV Uutiset ei tavoittanut Aaltolaa kommentoimaan bottihyökkäystä.

Lue myös:

    Uusimmat