Mika Aaltola: Trump on teflonia, mutta amatöörimäinen kampanja kostautuu vielä: "Tällaisesta porukasta jää kaikenlaista todistusaineistoa..."

Ulkopoliittisen instituutin Mika Aaltola Trumpin kampanjasta:"Amatöörien puuhastelua" 0:52

Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelmassa vieraillut Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola pui Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tämänhetkistä tilannetta.

Aaltolan mukaan se, että Trumpin osallisuudesta Venäjän vaalivaikuttamisoperaatioon ei löydetty tarpeeksi juridisia todisteita, on miehelle itselleen positiivinen uutispommi.

Aaltola kuitenkin vakuuttaa, että ennemmin tai myöhemmin likaa tulee vielä löytymään ja se on amatöörimaisen kampanjoinnin ansiota.

– Jää vähän sellainen kuva, että tämä on ollut sellaista amatöörien puuhastelua tämä Trumpin kampanjointi ja siellä on ollut värikästä väkeä lähipiirissä. He ovat yrittäneet kikkailla Venäjän, Saudi-Arabian ja Turkin kanssa. Tällaisesta porukasta jää sitten kaikenlaista todistusainestoa ja sieltä se lika sitten nousee, Aaltola kertoo. 

Teflonia, mutta ei tekopyhä

Aaltola kuvailee Trumpin olevan persoonana kuin "teflonia". Vaikka presidentti onkin persoonana poikkeuksellinen, Aaltola uskoo, että osa syytöksistä tulee murentamaan hänen suosiotaan – tavalla tai toisella.

– Kaveriinhan ei tuntu tarttuvan mikään. Häneltähän puuttuu tämmönen tietty tekopyhyys, mikä poliitikkoihin on yleisesti liitetty. Mutta jos tässä rupeaa tulemaan näitä yksityiskohtia liikuttaessa kohti seuraavia presidentin vaaleja, niin kyllähän se tietysti nakertaa hänen muutenkin suhteellisen alhaista suosiota.

Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen MTV3-kanavalla tiistaisin kello 22.35.


Lue myös:

    Uusimmat