Mainos

Fortum Fennovoimasta: Olemme edelleen valmiita osallistumaan

Fortum ilmoittaa osavuosikatsauksessaan olevansa valmis yhä osallistumaan Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen, mikäli neuvottelut venäläisen energiayhtiön kanssa tuottavat tulosta.

Fortum osallistuisi enintään 15 prosentin vähemmistöosuudella, samoin ehdoin kuin muutkin suomalaiset tällä hetkellä mukana olevat yritykset.

Fortum jatkaa neuvotteluja venäläisen alueellisen energiayhtiö TGC-1:n uudelleenjärjestelystä. Fortumin osavuosikatsauksen mukaan neuvotteluissa ei ole vielä päästy tuloksiin, "jotka olisivat mahdollistaneet kesäkuun loppuun mennessä Fortumin sitoutumisen Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen".

Kroatialainen rahoittaja sai pakit

Eilen Fennovoiman ydinvoimahankkeessa nähtiin uusi käänne, kun Työ- ja elinkeinoministeriö torppasi hankkeen rahoittajaksi kaavaillun kroatialaisyhtiö Migrit Solarna Energijan.

Ministeriö tiedotti, ettei sen selvitysten ja saamien tietojen perusteella voitu riittävästi varmistua siitä, että määräysvalta Migrit-yhtiössä olisi EU:n tai EFTA-maiden alueella.

Fennovoiman omistajuusselvityksen tarkoituksena oli osoittaa, että vähintään 60 prosentin tosiasiallinen omistajuus yhtiöstä on toimijoilla, joiden asuin- tai kotipaikka on EU- tai EFTA-valtiossa.

Nyt tehdyn selvityksen jälkeen asia siirtyy elinkeinoministerin harkittavaksi. Seuraavaksi on päätettävä, onko hanke edelleen yhteiskunnan kokonaisedun mukainen.

Elinkeinoministeri Olli Rehn kertoo vievänsä asian nyt Valtioneuvoston istuntoon, joka on aikataulun mukaan 6. elokuuta.

– Tässä välissä Fortum voi osallistua hankkeeseen. Olemme olleet Fortumin kanssa yhteyksissä, mutta asia on yritysten välinen.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.