Mainos

Sipilä tiukkana Fennovoimasta – "torstain takaraja pitää"

Pääministeri Juha Sipilä (kesk). sanoo, että Fennovoiman ylihuominen takaraja kotimaisen omistuspohjan saamiseksi on ehdoton.

Valtioneuvosto kokoontuu ylihuomenna päättämään Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalan rakentamisluvasta. Ydinvoimahanketta ovat viivästyttäneet omistuspohjan muutokset, sekä se, että hanke tarvitsee riiittävästi kotimaista tai EU-pohjaista omistusta.

Pääministerin mukaan jatkoaikaa ei hankkeelle tipu.

– Kyllä se on tiukka takaraja. Jollei torstaihin mennessä ole tämä eduskunnan vaatima omistusosuus kunnossa, sitten tulee kielteinen päätös, Sipilä sanoo MTV Uutisille.

Fennovoima on ollut viime viikkoina julkisuuden valokeilassa kroatialaisen sijoittajayhtiön takia. Migrit Solama Energija -yhtiön omistusrakenteessa on ollut epäselvyyksiä, ja julkisuudessa on ollut esillä venäläiskytköksiä. Fennovoima toimitti kroatialaisyhtiöstä selvityksen työ- ja elinkeinoministeriöön, ja TEM ilmoitti heinäkuun puolivälissä yhtiön kotimaisuusasteen riittämättömäksi. 

Jos Fennovoiman hanke tyrmätään ylihuomenna, niin Sipilän mukaan hankkeeseen ei välttämättä palata.

– Se on sitten siinä.

Energiakonserni Fortum on harkinnut Fennovoimaan lähtemistä, mutta on ilmoittanut ehdoksi vesivoimalakaupat Venäjällä. Jos Fortum ilmoittaa lähtevänsä Fennovoiman hankkeeseen, sen omistusosuus Hanhikiven ydinvoimalasta olisi 15 prosenttia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.