Veikkausliiga sai otteluohjelmansa – pelejä heinäkuun alusta marraskuun loppupuolelle

Koronaviruksen myötä viivästynyt jalkapallon miesten Veikkausliiga alkaa 1. heinäkuuta viidellä ottelulla, kun hartaasti odotetulla avausillalla otellaan pelit Ilves–IFK Mariehamn, SJK–TPS, FC Lahti–HJK, HIFK–KuPS ja Haka–Honka. Avauskierroksen täydentää seuraavana iltana ottelu Inter–RoPS.

Liiga kertoo, että sarjajärjestelmä on pääpiirteissään sama kuin viime kaudella. Runkosarja pelataan kaksinkertaisena eli joukkueille tulee 22 ottelua, joista viimeiset pelataan 24. lokakuuta. Sen jälkeen runkosarjan kuusi parasta jatkavat mestaruussarjaan ja kuusi viimeistä haastajasarjaan, ja kausi päättyy 22. marraskuuta. Jokainen joukkue pelaa siis yhteensä 27 ottelua. Lopputurnausta viimeisestä europaikasta ei nyt pelata.

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia, ja liigan mukaan "vaikeimmassa tilanteessa meillä on valmius jättää jatkosarjat pois".

– Kaiken varalta ohjelmaan on jätetty siirtopäiviä, ja tarvittaessa maajoukkueiden FIFA-päiviä voidaan käyttää myös Veikkausliigan otteluille. Vaikeimmassa tilanteessa meillä on valmius jättää jatkosarjat pois. Olemme linjanneet, että pelataksemme tasapainoisen ja tasapuolisen kauden meidän on pelattava vähintään kaksinkertainen sarja eli 22 ottelua joukkuetta kohti, toteaa toimitusjohtaja Timo Marjamaa Veikkausliigan tiedotteessa.

Tämän hetken tiedon mukaan Euroopan jalkapalloliitto UEFA tekee päätöksen kansainvälisten kilpailujen pelipäiviä koskien 17. kesäkuuta. Tämä voi johtaa muutoksiin esimerkiksi Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan aikataulussa.

– UEFA:n päätös voi johtaa vielä isoihinkin muutoksiin, jotta europeleihin osallistuvat joukkueet pystyvät pelaamaan kesän karsintaottelut niin optimaalisesti kuin tässä tilanteessa on mahdollista. Lähtökohta meillä on se, että heinäkuuhun ei enää tulisi muutoksia. Muutokset ovat sitä todennäköisempiä, mitä pidemmälle ohjelmassa mennään.

Lue myös:

    Uusimmat