Mies yritti solmia nukkuvan päähän muovipussin keskellä Jyväskylän matkakeskusta – sivulliset puuttuivat peliin

Sammuneen miehen päähän yritettiin laittaa muovipussia – sivulliset pelastivat 0:55
Katso video: Näin tilanne eteni Jyväskylän matkakeskuksessa.

Sivulliset puuttuivat peliin, kun päihtyneenä penkillä nukkuneen miehen päähän yritettiin laittaa kaupan muovipussia.

Vaikka pussissa oli joitain reikiä, olisi pussin sitominen uhrin päähän voinut olla hengenvaarallista. Sivulliset kuitenkin huomasivat tapahtuman ja saivat keskeytettyä teon.

Tapaus sattui Jyväskylän matkakeskuksella viime joulukuussa. Uhria ja tekijää yhdistivät tuomion mukaan "varsin jatkuva päihteidenkäyttö".  

Mies piti vitsinä ja herätysyrityksenä

Miehen oma selitys oli, että hän olisi pitänyt muovipussia toverinsa päässä siihen asti, että uhri havahtuisi. Hän myös kuvaili kyseessä olleen jonkinlainen vitsi. Oikeus kuitenkin katsoi, että miehen olisi pitänyt ymmärtää, että teko voi varsin todennäköisesti vahingoittaa uhrin terveyttä. 

Oikeus katsoi, että julkisella paikalla tapahtunut rikos kohdistui puolustuskyvyttömään tai ainakin puolustautumismahdollisuuksiltaan vahvasti heikentyneeseen uhriin. 

Oikeudessa jäi epäselväksi, kuinka ilmatiivisti pussi lopulta oli uhrin päässä. Siksi syyte tapon yrityksestä hylättiin. Muovipussia sammuneen päähän asetellut vuonna 1990 syntynyt mies tuomittiin sen sijaan törkeän pahoinpitelyn yrityksestä puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Syyttäjä ja tuomittu ovat kumpikin ilmoittanet tyytymättömyydestään tuomioon. 

Lue myös:

    Uusimmat