Mies varasti taksin Tohmajärvellä ja kaahasi sillä valtatiellä poliisia pakoon

Poliisi otti kiinni taksin varastaneen miehen, jonka epäiltyjen rikosten lista ehti kasvaa huomattavan pitkäksi.

Hätäkeskus sai torstaina iltapäivällä tiedon taksiasemalta anastetusta taksista Tohmajärvellä. Poliisi löysi etsintöjen jälkeen taksin parin tunnin päästä ja yritti saada kuljettajaa pysähtymään.

Taksia luvatta kuljettanut mies kuitenkin paineli poliisia karkuun valtatie 6:lle. Pakomatkan aikana hän ajoi huomattavaa ylinopeutta ja ohitteli vaarallisesti eikä noudattanut väistämisvelvollisuutta.

Lopulta poliisi sai pakenevan taksin pysähtymään ja otti kuljettajan kiinni.

Mies puhalsi alkometriin nollat, mutta huumepikatesti näytti positiivista huumausaineille.

Mieshenkilöä epäillään tällä hetkellä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta, kertoo Itä-Suomen poliisi tiedotteessaan.

Lisäksi kiinnioton yhteydessä selvisi, ettei hänellä ole ajo-oikeutta, joten häntä epäillään myös kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Tämän tapauksen lisäksi miestä epäillään useista muista ajoneuvoihin ja omaisuuteen kohdistuneista rikoksista Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon alueella.

Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnoista asiaan liittyen osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen p. 0295 415 232 tai poliisipäivystykseen p. 0295 415 320 ma-pe klo 08–16.15.

Lue myös:

    Uusimmat