Mainos

Mies väitti brittilehdessä Timo Soinin kolaroineen hänet sairaalaan moottoripyörällä Phuketissa – Soini oli kuitenkin samaan aikaan rukoilemassa Obaman kanssa

1:27

Ulkoministeri Timo Soini päätyi eilen kyseenalaisessa valossa oxfordilaisen paikallislehden uutisiin. Oxford Mailin jutussa paikallinen maanviljelijä väitti Soinin törmänneen häneen Harley Davidson -moottoripyörällä Thaimaan Phuketissa 4. helmikuuta 2016.

Video: Timo Soini, miksi sinisten "pojat" nähtiin keskustan puoluekokouksessa ja Petteri Orpo käytti tolppakielikuvaasi?

Soini tyrmäsi lehden uutisen tiistain blogikirjoituksessaan.

– Juttu ei pidä paikkaansa. En ole koskaan käynyt Phuketissa ja tuona väitettynä päivänä olin työtehtävissä Yhdysvalloissa Washington D.C:ssa, Soini kirjoittaa.

Rukousaamiaisella, ei prätkän selässä

Brittilehden uutinen tosiaan ihmetyttää, sillä jo ulkoministeriön tapahtumakalenterista voi tarkastaa, että Soini vieraili Washingtonissa 1.–4. helmikuuta ja osallistui väitettynä turmapäivänä presidentti Barack Obaman järjestämälle rukousaamiaiselle.

– Näinä netin ja somen aikoina, kaikki uutiset, myös valheelliset, leviävät nopeasti. Siksi päätin tästä plokissa mainita, Soini jatkaa.

Myös MTV Uutiset uutisoi Soinin ja Obaman rukousaamiaisesta 4. helmikuuta 2016.

Brittimies kuvailee turmaa yksityiskohtaisesti

Oxford Mailin jutussa 71-vuotias Timothy Hook kuvailee kuitenkin hyvin yksityiskohtaisesti, kuinka Harley Davidson osui hänen moottoripyöräänsä, kun mies oli matkalla takaisin hotellilleen hedelmätorilta. Mies kertoo lentäneensä törmäyksen voimasta tiehen pää edellä, ja saaneensa iskun aiheuttaneista ruhjeista myöhemmin verimyrkytyksen.

Hän joutui lehden mukaan kahteen leikkaukseen, jossa häneltä poistettiin päästä kaksi verenpurkauksen aiheuttanutta hyytymää. Verenmyrkytyksen takia mies joutui poistattamaan kaikki hampaansa, lehti väittää.

Miehelle kerrottiin lehden mukaan aiemmin, että kolaroija oli Soini. Mies kertoo myöhemmin tavanneen Soinin, joka pyysi törmäystä anteeksi.

"Soini ei suostu maksamaan"

Mies vaatii Soinilta korvauksia turmasta ja sairaalakuluistaan yhteensä 80 000 punnan, eli 90 000 euron edestä. Miehen mukaan Soini ei suostu ottamaan vastaan maksukirjeitä miehen asianajajalta. Hän toivoo saavansa korvaukset, ennen kuin aika niiden hakemiseksi umpeutuu kolme vuotta turman jälkeen, eli ensi vuoden helmikuussa.

– Hän ei halua virallisesti myöntää, mitä hän on tehnyt, koska hän on poliitikko, mutta en näe mitään syytä, miksi hänen pitäisi päästä pälkähästä, mies kummastelee.

Toimittaja HS:lle: En usko uhrin vain keksineen Soinia törmääjäksi

Helsingin Sanomien Nyt-liite tavoitti Oxford Mailin jutun kirjoittaneen toimittajan Stuart Rustin. Toimittaja kertoo nähneensä tapauksen poliisiraportin. Hänen mukaansa kolarin uhri on kuitenkin saanut muilta tiedon, että kolaroija olisi juuri Soini.

Kun toimittaja sai kuulla, että Soini oli turmahetkellä ollut Washingtonissa, kertoi hän HS:lle aikovansa kysyä Timothy Hookilta vielä erikseen, aikooko hän pysyä väitteidensä takana.

– Uskon, että joku muu on sanonut Hookille virheellisesti, että törmääjä oli Soini. En usko, että Hook olisi muuten edes tiennyt Soinin nimeä, toimittaja kertoo HS:lle.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja