Mainos

Mies uhkasi "vetää turpaan" lastensa sijaisperheen isää – sai sakot

Espoon käräjäoikeus tuomitsi miehen sakkorangaistukseen tämän uhkailtua lastensa sijaisperheen isää vuonna 2016. Miehen kaksi alaikäistä lasta oli sijoitettu uhkausten kohteen ja tämän vaimon perheeseen.

Mies oli soittanut huhtikuussa SOS-Lapsikylään ilmoittaen epäilyistään siitä, että uhri olisi pahoinpidellyt lasta.

– Puhelun aikana isä oli sanonut, että vie [uhrille] terveisiä, että ei kannata tulla vastaan, kyllä se tietää, ja että isä on ollut linnassa, tuomiosta selviää.

Mies oli myös uhannut vetää uhria ”turpaan”. Lopuksi mies oli kuitenkin todennut, että kai puhelimeen vastannut tietää, ettei hän oikeasti tee mitään, ja oli ollut vain hermostunut.

Uhri kertoi, että oli aiemminkin saanut uhkauksia mieheltä, ja välit olivat olleet kireät.

"Se toteutuu, mikä on luvattu"

Toisen kerran uhkaus tapahtui noin kuukautta myöhemmin, kun mies oli yhteistyöneuvotteluissa perheen kanssa.

Tapaamista ennen mies oli ollut huolissaan siitä, että uhri vahingoittaisi tämän lasta, ja halunnut keskustella asiasta. Kun asiaa ei kuitenkaan otettu käsiteltäväksi, hän oli todennut ”se toteutuu mikä on luvattu” ja poistunut lähettäen uhrille lentosuukon.

Miehen poistuttua vartijat olivat saattaneet miestä autolla varmistaakseen, että mies ei seuraisi uhria. Uhri koki tilanteen pelottavaksi ja uhkaavaksi.

– [Uhrilla] on ollut perusteltu syy pelätä uhkauksen myös voivan toteutua ja näin henkilökohtaisen turvallisuutensa olevan vakavassa vaarassa, tuomiossa lausuttiin.

Vuonna 1967 syntynyt mies tuomittiin kahdesta laittomasta uhkauksesta 60 päiväsakon rangaistukseen, mikä tämän tuloilla tarkoitti 360 euron seuraamusta. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja