Mies surmasi kaverinsa teräaseella kesken illanvieton, ruumis virui kotona päiväkausia – Kaakkurin henkirikoksesta tapposyyte

Noin viisikymppistä oululaismiestä vastaan on nostettu syyte taposta. Mies surmasi 1960-luvulla syntyneen tuttavansa teräaseella illanvieton yhteydessä.

Henkirikos tapahtui Oulun Kaakkurissa viime syyskuussa. Tapauksen rikostutkintaa johtanut rikoskomisario Antti Palokangas kertoo, että henkirikos ajoittui keskiviikon vastaiselle yölle 13.–14. syyskuuta.

Teosta epäilty mies ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan. Palokankaan mukaan miehet olivat tapahtumien aikaan viettäneet iltaa kaksin uhrin asunnolla Kaakkurin Pesätiellä.

– Heillä on ollut keskinäinen illanvietto, jossa on nautittu alkoholia. Illanvieton aikana on syntynyt riita, joka on johtanut henkirikokseen, Palokangas kertoo.

Tekovälineenä oli teräase.

Palokangas ei avaa väkivallantekoon johtaneita syitä tarkemmin. Hänen mukaansa epäilty on esitutkinnan aikana myöntänyt aiheuttaneensa uhrin kuoleman.

Poliisi löysi ruumiin, kun omaiset huolestuivat

Henkirikos valkeni poliisille vasta joitain päiviä tapahtuneen jälkeen, kun uhrin asunnolle mentiin tarkastustehtävälle.

Omaiset huolestuivat, kun 1960-luvulla syntyneeseen mieheen ei saatu yhteyttä useaan päivään. Poliisi löysi miehen surmattuna kodistaan. Teosta epäilty mies otettiin kiinni ja vangittiin pian käräjäoikeuden päätöksellä.

Jutun esitutkinta on sittemmin valmistunut, ja syyttäjä on jo päättänyt nostaa tapposyytteen epäiltyä vastaan.

Asiaa on määrä käsitellä Oulun käräjäoikeudessa ensi viikon maanantaina.

Lue myös:

    Uusimmat