Mies pidätetty – maailmanmestari kertoo kamalasta välikohtauksesta venezuelalaisessa ravintolassa: "Varmistakaa, että näytätte heteroilta"

BMX-pyöräilyn maailmanmestari ja olympiapronssimitalisti Stefany Hernandez kertoo joutuneensa homofobisen hyökkäyksen kohteeksi ravintolassa Venezuelan pääkaupungissa Caracasissa.

Venezuelalainen Hernandez kertoi lauantaina Instagram-tilillään olleensa ystäviensä kanssa ravintolassa, josta vartiointihenkilöstö passitti heidät väkivalloin ulos. Hernandezin mukaan tämä johtui hänen seksuaalisesta suuntautumisestaan.

Marina Chalin kanssa aiemmin naimisissa olleen mutta sittemmin eronneen Hernandezin kertoman mukaan ravintolassa oli ollut "homofoobikoita", jotka eivät pitäneet hänestä ja halusivat hyökätä hänen kimppuunsa. 

– Tuon paikan vartija löi minua kasvoihin ja korvaan. Oli myös tönimistä ja solvauksia, Hernandez kirjoitti.

Julkaisu sisältää kuvan Hernandezista käsi letkussa. BMX-pyöräilyn vuoden 2015 maailmanmestari ja vuoden 2016 olympiapronssimitalisti oli kuvaushetkellä ilmeisesti sairaalassa.

 – Väkivaltaiset ihmiset, ja paikan omistajat, olivat taatusti tyytyväisiä meidän satuttamisestamme. Miten surullinen olenkaan.

Hernandezin mukaan häntä satuttaa eniten se, miten naiset kokevat jatkuvasti "kaikenlaista väkivaltaa" ja että heitä "tuomitaan kaikesta".

– Se kostautui minulle suuresti, etten käytä minihametta, etten suorista hiuksiani tai käytä punaisia korkoja, mutta tämä olen minä. En tule koskaan piiloutumaan, olen avoimesti sitä, mitä olen.

– Toivon, ettette mene sinne, mutta jos menette Anonimo-Narcisoon, varmistakaa, että "näytätte" heteroilta tai teidät heitetään ulos ja teitä hakataan siihen saakka, kunnes pelkäätte olla oma itsenne.

Venezuelan viranomaiset pidättivät pahoinpitelystä epäiltynä miespuolisen vartijan.

Venezuelassa homoseksuaalien oikeudet ovat huonot. He eivät saa mennä naimisiin tai adoptoida lapsia. Venezuelassa on myös paljon homoseksuaalien vastustajia.

Lue myös:

    Uusimmat