Mies pahoinpideltiin henkihieveriin sähkölamauttimella ja teräaseella Espoossa – poliisi epäilee järkyttävän teon motiiviksi mustasukkaisuutta

Mies kaapattiin huhtikuussa Helsingin Sörnäisissä autoon ja kuljetettiin sen takakontissa Espooseen pahoinpideltäväksi. Tekijät tuomittiin vankeuteen.

Kaksi miestä pahoinpiteli uhria hallirakennuksessa muun muassa nyrkein, sähkölamauttimella, nyrkkiraudalla ja teräaseella, selviää Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomiosta.

Uhrin vammat olivat hengenvaaralliset, ja oikeus toteaa, että ilman sairaalaan pääsyä hän olisi saattanut vammautua pysyvästi tai kuolla.

Tekijöiden motiivina mustasukkaisuus

Poliisi epäili esitutkinnan aikana teon motiiviksi mustasukkaisuutta. Käräjätuomiosta käy ilmi, että uhri oli tekopäivänä soittanut toisen tekijän tyttöystävälle, pyytänyt neuvoa piilolinssien kanssa ja kysynyt kuulumisia.

Molemmat syytetyt kiistivät syytteet. Amgad Mahmoud, 32, tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä vapaudenriistosta ja ampuma-aserikoksesta neljän vuoden vankeusrangaistukseen.

Jani Kristian Hämäläinen, 29, tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vapaudenriistosta neljän ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen.

Kumpikin oli rikosten aikaan ehdonalaisen koevapaudessa, mikä on otettu huomioon vankeusrangaistuksissa. Hämäläisen rangaistusta kovensi aiempi vakava väkivaltarikollisuus.

Kaksikon lisäksi kaksi miestä tuomittiin rikoksentekijän suojelemisesta.

Tuomio on annettu viime viikon tiistaina.

Lue myös:

    Uusimmat