”Mies kyllä kestää, toivottavasti autokin” – Valtteri Bottas kummasteli F1-uransa pomppuisinta rataa, Kimi Räikkösellä synkkä kuva Alfa Romeon tilasta

Valtteri Bottas myöntää, ettei ole koskaan tuntenut näin pomppuista menoa kuin mitä Austinin F1-rata perjantain harjoituksissa tarjosi. Kimi Räikkösen mukaan Alfa Romeon auto ei ainakaan ole suunniteltu tällaiseen höykytykseen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Yhdysvaltain GP suorana 1.-3.11.
La: 3. harjoitukset klo 19.55, aika-ajot klo 22.55, ennakkotunnelmat klo 22.00
Su: Yhdysvaltain GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F1-kuskit saivat huomata heti perjantain treenien aluksi, että texasilainen rata on elänyt vuodessa paljon. Isoja töyssyjä oli kasvanut useaan kohtaan rataa. Valtteri Bottas totesi, ettei hän ole koskaan kokenut mitään tällaista.

– En ole kyllä. On tosi pomppuinen. Tämä on aina ollut pomppuinen, mutta se on mennyt selkeästi pahempaan päin, Bottas sanoi C Morelle.

– Varsinkin ensimmäiseen mutkaan jarrutus on aika paha ja myös viitos–kuutosmutkan keskellä on nopea paikka ja siinä on myös aika paha pomppu. Sama ysimutkan jälkeen, Mercedes-kuski listasi.

– Toivottavasti auto kestää – mies kyllä kestää – mutta aika kovia iskuja on, hän lisäsi.

Vaihteen vaihtaminen vaikeaa pomppujen kohdalla

Kimi Räikkönen otti pomput vastaan, mutta tunnusti, ettei vaikeuksissa ollut Alfa Romeo ainakaan niistä hyödy.

– Muutamassa kohtaa aika paha pomppu, mutta minkäs sille mahtaa. Ei voi mitään tehdä.

– Se on vain siedettävä. Ainakin meidän autolle se on kaukana hyvästä, mutta ei ole mitään, mitä pystyisi tekemään, Räikkönen tokaisi.

Harjoitusten aikana kuultiin, kuinka Ferrarilta yritettiin valmentaa Charles Leclercia muuttamaan hetkeä, jossa hän vaihtoi vaihdetta yhdeksännessä mutkassa. Kiivastunut Leclerc kertoi jo yrittäneensä sitä. Bottaksen mukaan tätä jouduttiin miettimään myös Mercedeksellä.

– Itse asiassa joo. Varsinkin silloin, kun meillä oli vähän vähemmän bensaa autossa, niin vaihteen vaihtopaikka oli juuri siinä kohdalla ja välillä tuli sellainen hidas vaihto.

– Sen kanssa joutuu vähän pelailemaan. Pitää olla aika tarkkana, varsinkin aika-ajossa, Bottas arveli.

Lue myös:

    Uusimmat