Mies hyökkäsi tuntemattoman kimppuun ja yritti tönäistä junan alle – Pasilan junapainajaisessa syyte tapon yrityksestä

Helsingin käräjäoikeudessa alettiin tänään käsitellä tapausta, jossa kolmikymppinen mies tyrkkäsi toisen miehen junaraiteille lähestyvän junan eteen Helsingin Pasilassa. Syyttäjä vaati miehelle vankeusrangaistusta tapon yrityksestä.

Syyttäjän mukaan toisilleen entuudestaan tuntemattomat henkilöt oleskelivat Pasilan juna-aseman asemalaiturilla pitkäperjantain yönä, kun teosta syytetty mies yllättäen hyökkäsi keskustelun päätteeksi laiturilla oleskelleen uhrin kimppuun.

Syyttäjän mukaan mies löi uhria ja junan lähestyessä asemalaituria tönäisi uhrin selälleen junaraiteille niin, että uhri löi päänsä. Uhrin käsityksen mukaan hän menetti hetkeksi tajuntansa lyödessään päänsä kiskoihin.

Uhrin yritettyä nousta takaisin laiturin reunalle mies muun muassa potki häntä rinnan alueelle sekä löi, repi ja töni tätä estääkseen raiteilta pääsyn. Väkivallantekoon meni kuitenkin väliin kolmas henkilö, joka esti uhrin putoamisen uudelleen raiteille vetämällä hänet laiturille. Lisäksi veturinkuljettaja hiljensi vauhtia niin, että uhri ehti turvallisesti pois kiskoilta.

Tapahtumat tallentuivat valvontakameralle. Uhri sai lukuisia pintapuolisia vammoja ja kärsi kivuista ympäri kehoa.

Yritti päästä pois rikospaikalta

Miestä syytetään lisäksi järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. Kun mies oli poistumassa paikalta, hän uhkaili vartijoita väkivallalla ja rimpuili, kun vartijat tulivat ottamaan hänet kiinni. Lisäksi häntä syytetään huumausaineen käyttörikoksesta ja laittomasta uhkauksesta. Miehen hallusta löydettiin 4,1 grammaa kannabista ja hänen uhkasi toista henkilöä suusanallisesti tappamisella.

Mies kiistää tapon yrityksen, ja katsoo syyllistyneensä vain perusmuotoiseen pahoinpitelyyn. Lisäksi hän kiistää laittoman uhkauksen, kertoen uhkailun ja solvaamisen kohdistuneen vain vartijoihin. Muut syytteet mies myöntää.

Lue myös:

    Uusimmat