Mainos

Mies harhautui väärään paikkaan Lapin-retkellään: Ensin kiitosta, sitten sakot

Espoolainen retkeilijä Janne Pyykkö kirjoittaa mielenkiintoisesta tapahtumaketjusta, joka alkoi hänen retkeiltyään Lapissa Paistunturin erämaa-alueella viime kesänä.

Mies kertoo blogissaan, että retkensä yhteydessä hän oli majoittunut Madjohkan autiotuvalla. Vieraskirjaa lukiessaan hän oli hämmästellyt, miksi tuvalla oli ollut kesäisin niin vähän kävijöitä. Hän kertoo tajunneensa tällöin, että tupa sijaitsikin Kevon luonnonpuiston alueella. Kyseisellä alueella saa liikkua kesäaikaan vain merkityillä reiteillä.

Pyykkö kertoo, että hän ei halunnut salata tekemäänsä virhettä, joten hän lisäsi nimensä vieraskirjaan ja hän myös kirjoitti asiasta avoimesti blogissaan. Lisäksi hän lähetti postia Metsähallitukselle autiotuvalla havaitsemastaan hajonneesta puuceestä.

Pyykkö sai kiitosta ilmoitettuaan hajonneesta puuceestä, mutta samalla hänen niskaansa rysähtikin rikosprosessi. Kyseessä oli retkeilyreittien ulkopuolella liikkuminen ja autiotuvalle majoittuminen ilman lupaa.

Pyykkö kirjoittaa saaneensa virheestään kahdeksan päiväsakkoa, joista tulee useiden satojen eurojen lovi lompakkoon.

Hän ei ole kuitenkaan katkera vaan toteaa oikeuden tapahtuneen.

-Luonnonsuojelualueiden perustamiseen on paikasta riippuen omat syynsä. Sinne ei pidä mennä, jos se ei ole sallittua. On hyvä, jos retkeilijöiden keskuuteen leviää tieto, että sakot voi rapsahtaa, kommentoi Pyykkö MTV Uutisille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.