Mielipidemittaus: Täällä asuu maailman onnellisin kansa?

Latinalaisessa Amerikassa asustavat tuoreen mielipidetutkimuksen mukaan maailman positiivisimmat ihmiset. Euroopan maita listalla on vain muutama ja suurin osa ilopillereistä asustaa lämpimissä maissa.

Yli 150 000 ihmiselle tehdyn mielipidemittauksen mukaan seitsemän maailman onnellisimmista kansoista asuu Latinalaisessa Amerikassa. Euroopan maista listalle pääsee vain muutama ja Pohjoismaista vain Tanska kipuaa positiivisten kansojen joukkoon.

Monet onnellisuuskyselyssä pärjänneet valtiot eivät perinteisesti pärjää hyvinvointia kokonaisvaltaisesti mittaavissa tutkimuksissa, mutta niillä on jotain yhteistä – lämmin ilma ja aurinko hemmottelevat lähes kaikkia listalta löytyviä kansoja. Sen sijaan elinolot eivät aina ole hyvät: esimerkiksi Guatemalassa olot ovat köyhät, eliniän odote on lyhyt ja koulutus ei ole itsestäänselvyys.

– Täällä Guatemalassa ihmiset ovat ystävällisiä ja he hymyilevät paljon. Vaikka meillä on paljon ongelmia, asumme keskellä kaunista luontoa, minkä ansiosta jaksamme paremmin, toteaa Huffington Postin haastattelema guatemalainen Luz Castillo.

20 positiivisinta valtiota:

1. Panama

2. Paraguay

3. El Salvador

4. Venezuela

5. Trinidad ja Tobago

6. Thaimaa

7. Guatemala

8. Filippiinit

9. Ecuador

10. Costa Rica

11. Kanada

12. Kolumbia

13. Malesia

14. Alankomaat

15. Irlanti

16. Tanska

17. Kuwait

18. Omanin sulttaanikunta

19. Indonesia

20. Honduras

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja