Mielikuva maidon terveellisyydestä kasvussa

Maitorasva on vuosikymmeniä ollut maidon terveellisyysimagoa varjostava tekijä. Mielikuva valkoisen juoman terveellisyydestä on kuitenkin kääntymässä myönteisemmäksi, sillä viime aikaiset tutkimukset ovat tuoneet maidosta esille uusia, positiivia ominaisuuksia, jotka voivat edistää ihmisten terveyttä.

- Maidossa on runsaasti bioaktiivisia ainesosia, joiden on todettu tai arvellaan vaikuttavan fysiologisesti elimistössämme. Tällaisia ovat muun muassa kalsium, heraproteiinit ja peptidit, luetteli professori Hannu Korhonen esiintyessään valtakunnallisessa Maito ravitsemuksessa -seminaarissa maanantaina Helsingissä. Esimerkiksi kalsium osallistuu osteoporoosin ehkäisyyn, verenpaineen säätelyyn sekä paksunsuolen ja rintasyövän ehkäisyyn.

Lue myös:

    Uusimmat