Valtava tulimeri Kymppitiellä tallentui videolle – autot syttyivät mystisesti kesken kuljetuksen: "Rekan kyydissä paloi viisi autoa ilmiliekeissä"

0:45
Katso silminäkijän kuvaama video hurjana roihunneesta autorekan palosta. Video: Simo Päivärinta.

Tänään aamuyöllä neljän aikaan valtatiellä 10 syttyi poikkeuksellisen raju autopalo, kun kuljetuksessa olleet autot syttyivät tuleen. Paikalla ollut kokenut onnettomuusvalokuvaaja kuvaa näkyä poikkeukselliseksi. 

Kuljetusrekka syttyi tuleen valtatiellä 10 välillä Turku–Hämeenlinna, Ollilasta noin kolme kilometriä Kosken suuntaan.

Pelastuslaitoksen mukaan lastina olleista seitsemästä autosta viisi tuhoutui tulipalossa. Henkilövahinkoja tapauksesta ei syntynyt.

Onnettomuuspaikalle saapui ensimmäisen pelastusajoneuvon kanssa samoihin aikoihin tulipalojen ja auto-onnettomuuksien kuvaamiseen erikoistunut Simo Päivärinta. Tuolloin tulipalon liekit olivat poikkeuksellisen suuret.

– Liekit olivat ainakin puiden latvojen korkeuteen. Harvoin saa kuvattua edes rakennuspalosta näin korkeita liekkejä. Samalla räjähteli renkaita ja muita, mitä räjähtävää noissa autoissa on.

Poikkeukselisen raju tulipalo

Päivärinta on kuvannut autopaloja yli 15 vuotta, mutta tällaista paloa hän ei ole koskaan aikaisemmin nähnyt.

– Oli hurjannaköinen liekkimeri, tämä on hyvin poikkeuksellinen. Olen nähnyt rekkapaloja, mutta se on harvinaista, että kyydissä palaa viisi autoa ilmiliekeissä. Oli todella hurjan näköistä, hämmästelee Päivärinta.

"Akuista voisi olla lähtenyt palamaan"

STT:n mukaan yksi autorekan kuljettamista henkilöautoista syttyi tuntemattomasta syystä tuleen rekan ollessa ajossa ja levitti tulipalon koko lastiin.

Päivärinnan tietojen mukaan kyydissä oli kuljetettavana yksi sähköauto, jonka akuista tulipalo voisi olla mahdollisesti lähtenyt liikkeelle.

– Olen kuullut, että kyydissä oli sähköauto. Akuista voisi olla lähtenyt palamaan, Päivärinta veikkaa. 

Palo saatiin sammumaan aamukuuden aikoihin. MTV Uutisten haastattelun aikaan Päivärinta oli ollut onnettomuuspaikalla jo yli neljä tuntia. Tuolloin pelastushenkilökunta yritti polttoleikata kuljetuskärryä.

– Vielä voidaan olla toiset neljä tuntia täällä. Kyydissä olevat autot ei ole mitään vanhoja autoja. Tämä on kallis juttu.

Katso ylhäältä Päivärinnan taltioima video tulipalosta!

Korjaus 28.1.2021 kello 13.15: Korjattu Turuntie Kymppitieksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja