Mainos

Mielenosoitukset jatkuivat Egyptissä - ryöstelijät levittävät pelkoa

Kairossa on ihmetelty virkapukuisten poliisien katoamista kaupunkikuvasta. Poliiseja vedettiin pois myös muiden kaupunkien kaduilta.

Sotilaat partioivat kaupunkien keskustoissa, mutta poliisien poistuminen johti ryöstelyyn varsinkin lähiöissä. Kairossa poliisit ja vartijat jättivät paikkansa myös suurlähetystöjen edustoilla.

- Virka-asunnon edessä on yhä siviilipukuinen vartija, mutta hänkin halusi tulla portin sisäpuolelle. Hän pelkäsi, että joku käy kimppuun, kertoi Suomen Egyptin-suurlähettiläs Roberto Tanzi-Albi illansuussa.

Armeija on kehottanut egyptiläisiä suojautumaan ryöstelyltä omatoimisesti.

Ulkonaliikkumiskieltoa rikotaan

Ulkonaliikkumiskielto alkoi Kairossa, Aleksandriassa ja Suezin kaupungissa jo iltapäivällä neljältä. Tanzi-Albin mukaan määräyksellä ei ollut mitään vaikutusta.

- Ikkunani alta menee koko ajan autoja ohi. Ihmisiä on vielä ihan tavallisilla asioilla.

Aiemmin tänään Egyptin armeija varoitti, että ulkonaliikkumiskiellon rikkojat ovat vaarassa. Kielto päättyy huomisaamuna kello 8.

Kairossa kuului satunnaista ammuskelua. Todennäköisesti sotilaat ampuivat, kun mellakoijat tai ryöstelijät yrittivät murtautua johonkin rakennukseen.

Kairossa huhuttiin, että vankeja olisi myös päässyt karkuun - samaan tapaan kuin Tunisiassa vallankumouksen aikana.

Tilanne on historiallinen

Monet egyptiläiset arvelivat, että presidentti Hosni Mubarak pyrkii vahvistamaan asemaansa poliisien pois vetämisellä. Salaliittoteorian mukaan hallinto yrittää kaaoksen avulla todistaa, että se on korvaamaton.

Suurlähettiläs Tanzi-Albi kieltäytyi vielä ennustamasta, mihin mielenosoitukset ja mellakat johtavat.

- Tässä ollaan kuitenkin Egyptin historiassa ainutlaatuisten tapahtumien todistajina. Lopputulosta ei vielä tiedetä, mutta lähtöruutuun ei enää palata.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Katso Janne Hopsun raportti Kairosta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.