Mielenosoitukset eivät hellitä: Pohjoismaiden ja Baltian maiden ulkoasiainvaliokuntien johtajat tapaavat Valko-Venäjän oppositiojohtajan

Pohjoismaiden ja Baltian maiden ulkoasiainvaliokuntien puheenjohtajat pitävät tänään etäkokouksen, jossa he keskustelevat ajankohtaisista kansainvälisen politiikan aiheista.

Yksi puheenaihe on Valko-Venäjän poliittinen tilanne, josta kokouksen osanottajille kertoo oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja.

Mielenosoittajien ja mellakkapoliisin veriset yhteenotot ovat jatkuneet vaalipäivästä eli 9. elokuuta saakka ja poliittinen tilanne Valko-Venäjällä on edelleen tulehtunut. Valkovenäläismedian mukaan mielenosoitukset ovat jatkuneet edelleen. Ihmisiä pidätetään ja pahoinpidellään, eikä maata itsevaltiaan ottein hallitseva Aljaksandr Lukashenka aio väistyä tai pitää uusia vaaleja kansalaisten vaatimuksista huolimatta.

Puheenjohtajat keskustelevat myös Yhdysvaltojen presidentinvaalien vaikutuksista transatlanttisiin suhteisiin sekä ajankohtaisesta koronavirustilanteesta eri maissa. Eduskunnasta kokoukseen osallistuu ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikko (ps.).

Lue myös:

    Uusimmat