Perussuomalaisten edustajan puhe keskeytyi buuauksiin – yleisöltä törkeää haukkumista

Tuhannet kokoontuivat monikulttuurisuuden puolesta 3:12

Perussuomalainen-lehden päätoimittaja Matias Turkkilan (ps.) puhe keskeytyi buuauksiin, kun hän esiintyi Meillä on unelma -mielenosoituksessa Helsingissä.

Osa yleisöstä huusi Turkkilan olevan rasisti ja fasisti. Lopulta tapahtumassa aiemmin esiintynyt koomikko Ali Jahangiri nousi lavalle ja käski huutajia hiljentymään kovin sanankääntein.

– Nyt turvat kiinni, meillä on mahdollisuus dialogiin, Jahangiri huusi lavalta yleisölle.

Turkkila sanoi puheessaan, että hänestä on järkyttävää olla paikalla. Hän sanoi myös pitävänsä rasismia vastenmielisenä.

– Puoluekaverini Olli (Immonen) on saanut suututettua ja pelkäämään hirveän määrän ihmisiä, hän sanoi.

Järjestäjien mukaan noin 15000 ihmistä on osallistunut monikulttuurisuutta puolustavaan mielenosoitukseen tänään Helsingissä. Tukitapahtumia on järjestetty myös Oulussa ja Tampereella.

Mielenilmaukset ovat vastalause perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen perjantaina Facebookissa julkaisemalle julistukselle monikulttuurisuutta vastaan.

Turkkilan lisäksi tapahtumassa puhuivat muun muassa kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) ja vihreiden tuore kansanedustaja Ozan Yanar. Tapahtumassa ovat esiintyneet myös esimerkiksi laulajat Maija Vilkkumaa ja Anssi Kela.

Lue myös:

    Uusimmat