Mainos

Microsoft-johtaja irtisanomisista: Suomen rooli kännyköiden kehityksessä kasvaa

Microsoftin markkinointivastaavan Tuula Rytilän mukaan päätös Salon tuotekehitysyksikön lakkauttamisesta on raskas, mutta kokonaisuudessaan Suomen rooli puhelinten tuotekehityksessä korostuu.

Maailmanlaajuisista irtisanomisista ilmoittanut ohjelmistojätti Microsoft pudotti tänään melkoisen yt-pommin Suomeen. Yhtiö ilmoitti irtisanovansa enintään 2300 työntekijää ja lopettavansa Salon tuotekehitysyksikön.

Irtisanottavat työskentelevät pääasiassa puhelinliiketoiminnoissa.

– On tärkeää huomata, että Suomen merkitys puhelinten tuotekehityksessä korostuu. Jos mietitään maailmanlaajuisella tasolla, joudumme sulkemaan toimipisteen San Diegossa ja merkittävästi vähentämään Pekingissä. Espoosta ja Tampereesta tulee keskeisiä, Microsoftin puhelinliikennetoiminnan markkinoinnista vastaava johtaja Tuula Rytilä sanoo MTV:lle.

Kutistuva valikoima irtisanomisten syynä

Rytilän mukaan suurin syy irtisanomisille on se, että yhtiö vähentää tuotevalikoimaansa puhelimissa, minkä vuoksi kolmea tuotekehitysyksikköä ei enää tarvita.

Hänen mukaansa Microsoft perustaa monivuotisen tukiohjelman, jolla autetaan irtisanottavia.

Yhtiö muun muassa tarjoaa suoraa taloudellista tukea työntekijöille, jotka aikovat perustaa uuden yrityksen ja tarjota heille lisenssejä immateriaalioikeuksiin.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.