F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Mick Schumacher kertoo avoimesti isänsä jalanjälkien seuraamisesta: "Olen iloinen, että olen yhden kaikkien aikojen suurimman F1-kuljettajan poika"

2:24
Videolla Mick Schumacherin kommentteja Belgian Spassa tehdystä näytöksestä, jossa hän pääsi ajamaan isänsä vanhalla Benetton-autolla.

19-vuotias Mick Schumacher liittyi hiljattain Ferrarin junioriohjelmaan. Nuori saksalainen kertoi perjantaina, millaista seitsemän maailmanmestaruutta voittaneen Michael-isän jalanjälkiä seuraaminen on.

Mick Schumacher voitti myös viime kaudella Formula 3-sarjan Euroopan mestaruuden. Ferrarin junioriakatemiaan liittymisen lisäksi hän allekirjoitti Formula 2-sopimuksen huipputalli Preman kanssa. 

Kunnianhimoa ei suurlupaukselta puutu.

– Teen kaikkeni, jotta voin toteuttaa unelmani Formula 1:ssä ajamisesta, saksalainen sanoi Sportbladetin mukaan.

Schumacherin ei tarvitse etsiä esikuvaa kaukaa, sillä hän tahtoo olla yhtä hyvä F1-kuljettaja kuin seitsemän mestaruutta voittanut isänsä. Yhdellä formulamaailman tunnetuimmista sukunimistä on sekä hyviä että huonoja puolia.

– Olen iloinen, että olen yhden kaikkien aikojen suurimman F1-kuljettajan poika. Ihailen isääni ja hänen saavutuksiaan. Se on joskus vaikeaa, mutta en voi asialle mitään. Siinä on hyvät ja huonot puolensa.

– Saan paljon tukea ympäri maailmaa ja se tuskin on huono asia, hän pohti Bildin mukaan autourheiluliitto FIA:n lehdessä.

Schumacher kertoo myös päättäneensä jo nuorena tahtovansa ajaa kilpaa.

– Muistan, kun isä vei minut mikroautoradalle ollessani vielä pieni. Oli niin hauskaa ajaa hänen kanssaan. Muistan hänen kysyneen aikaisemmin, onko ajaminen minulle harrastus vai haluanko panostaa siihen niin paljon, että minusta tulee ammattilainen.

–Sanoin heti, että tahdon ammattilaiseksi. En ole ikinä halunnut mitään muuta. 

50-vuotias Michael Schumacher joutui viisi vuotta sitten tragaiseen hiihto-onnettomuuteen ja sai vakavia päävammoja. Tilasta on kuulunut hyvin vähän tietoja. Schumacheria hoidetaan hänen kotiinsa rakennetussa sairaalassa Sveitsin Glandissa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja