Michiganin kouluampumisesta epäillyn etsintäkuulutetut vanhemmat saatiin kiinni Yhdysvalloissa

0:30
Katso uutisraportti: Kouluampujan vanhemmat otettiin kiinni poliisioperaation jälkeen.

Yhdysvalloissa on pidätetty Michiganin kouluampumisesta epäillyn teinipojan vanhemmat, jotka ehdittiin jo etsintäkuuluttaa heidän paettuaan kotoaan, kertoo yhdysvaltalaismedia.

15-vuotiaan pojan vanhempia vastaan on nostettu syytteet, jotka vastaavat lähinnä kuolemantuottamusta tai tappoa. Vaikka kouluampumiset ovat Yhdysvalloissa verrattain tavallisia, vanhempia vastaan nostetaan harvoin syytteitä.

–  Näiden syytteiden tarkoitus on panna tässä tragediassa osallisena olleet vastuuseen. Samalla ne lähettävät viestin, että aseiden omistajilla on myös vastuu, perusteli Oaklandin piirikunnan syyttäjä Karen McDonald.

Kouluampuja tappoi neljä 14–17-vuotiasta oppilasta Michiganissa Oxfordin pikkukaupungissa tiistaina. Lisäksi kuusi oppilasta ja yksi opettaja haavoittui.

Isä osti aseen

Uutiskanava CNN:n mukaan pojan vanhemmat nostivat 4 000 dollaria rahaa pankkiautomaatista lähellä Oxfordia perjantaina. Tämän jälkeen he sulkivat matkapuhelimensa ja katosivat. Heidän kiinnisaamisestaan ehdittiin jo luvata 10  000 dollarin palkkio.

Poliisi löysi lopulta vanhemmat teollisuusrakennuksesta Detroitista, vajaan 50 kilomerin päästä Oxfordista. Pariskunnan asianajajien mukaan vanhemmat eivät olleet aikoneet paeta, vaan poistuivat ainoastaan kaupungista, koska pelkäsivät oman turvallisuutensa puolesta.

Pojan epäillään käyttäneen käsiasetta, jonka hänen isänsä oli ostanut pojalle vain muutamaa päivää aiemmin. Lisäksi poika oli tehnyt kouluampumiseen viittaavia piirroksia ja etsinyt netistä tietoja paikoista, joista voisi hankkia panoksia aseeseensa.

Pojan vanhemmat olivat olleet koululla keskustelemassa asiasta aiemmin samana päivänä kuin ampuminen tapahtui. Vanhemmat eivät kuitenkaan olleet halunneet viedä poikaansa kotiin, ja tämä oli palannut oppitunnille. Myöhemmin hän meni käymään vessassa, missä hän epäilyjen mukaan otti aseen repustaan ja palasi luokkaan avaamaan tulen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja