Mainos

Michael tekee töitä toimistohotellissa: "Kyllästyttiin siihen, toimiiko printteri ja onko maitoa jääkaapissa"

1:22

Yhä useammat toimistotyöläiset tekevät töitä toimistohotelleissa. Hyvillä sijainneilla varustettujen tehokkaiden toimitilojen suosiota selittää työelämän muutos ajasta ja paikasta riippumattomammaksi sekä pienyrittäjien määrän kasvu.

Yksi toimistohotellissa töitä tekevä on Universumin maajohtaja Michael Ljungqvist, joka vuokrasi toimistohotellista kahden työkaverinsa kanssa pienen privaattitoimiston. Heillä on kuukauden irtisanomisaika ja mahdollisuus käyttää myös yhteisiä toimitiloja. 

– Kiersimme varmaan kymmenkunta erilaista toimitilaa pääkaupunkiseudulta. Kyllästyimme siihen, että onko meillä kahvia ja maitoa kaapissa kun vieraita tulee, toimiiko printteri ja netti. Halusimme helpompaa arkea ja hinta-laatusuhde lopulta ratkaisi valinnan, Ljungqvist perustelee päätöstä. 

Samoissa Technopoliksen tiloissa on jo puolentoista vuoden ajan työskennellyt yrittäjänä toimiva Laura Pääkkönen

– Käytän sekä avoimia tiloja sohvista työpisteisiin sekä neuvotteluhuoneita asiakastapaamisissa.

Muiden toimistohotellia käyttävien mukaisesti Pääkkösen työtilan kriteereinä olivat sijainti ja yhteisöllisyys.  

– Tämä sijaitsee aivan Helsingin keskustassa. Samalla tulee tutuksi muiden kanssa, kun tänne tulee joka aamu. 

Hyvistä tiloista ollaan valmiita maksamaan reilusti 

Technopoliksen markkinointijohtajan Karri Hautasen mukaan tärkeimmät kriteerit asiakkailla ovat sijainti, yhteisöllisyys sekä joustavuus.

– Sijainti on tärkein. Toinen on yhteisöllisyys. Ihmiset haluavat ympärilleen toisia ihmisiä, vaikka työskentelisivät yksin. Kolmas kriteeri on joustavuus, joka voi tarkoittaa esimerkiksi työskentelyä sohvalla tai työpisteella tai sitä, milloin työpisteelle voi mennä ja lähteä pois. 

Suosio toimistohotelleja ja muita tehokkaita toimitiloja kohtaan on huomioitu myös Catellessa, jossa välitetään yrityksille vuokrattavia ja myytäviä toimitiloja.

– Hyvin moni, jolla on vanhempi kiinteistö omistuksessa, on ryhtynyt nyt remontoimaan kiinteistöään tehokkaammaksi ja vastaamaan paremmin kysyntään, kertoo Catellan toimitusjohtaja Erkki Hakala

Hänen mukaansa käyttäjät ovat valmiita maksamaan enemmän, jos vain saavat sen, mitä haluavat. 

– Pääkaupunkiseudulla parhaista tiloista maksetaan 32 euroa neliöltä kuukaudessa. Tavallisista tiloista summa on 26 euroa neliöltä. Tämä ero on kasvanut historiallisen isoksi, Hakala selventää. 

Mikä ihmeen toimistohotelli?

Toimistohotellissa työntekijä voi vuokrata itselleen työskentelytilan tai vaikkapa kokonaisen minitoimiston. Töitä toimistohotellissa voi tehdä joko ainoastaan yhden päivän ajan tai pysyvästi viitenä päivänä viikossa.

Hintahaarukka vaihtelee valitun työtilan mukaan. Keskimäärin pääkaupunkiseudulla yhden henkilön työpisteen saa päiväksi parilla kympillä ja kuukaudeksi parilla sadalla eurolla. Hotellimaisia palveluita ovat muun muassa netti, siivous ja aulapalvelut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.