"Michael Schumacher nousee vielä" – ex-luottomies puhuu hätkähdyttävällä tavalla

3:54
Michael Schumacherin museo kokoaa legendan perinnön yhteen.

Michael Schumacherin managerina läpi tämän uran toiminut Willi Weber puhuu saksalaisesta F1-legendasta luottavaisesti sveitsiläisen Blickin haastattelussa.

Weber näki Schumacherin toistaiseksi viimeisen kerran joulukuussa 2013 hiukan ennen seitsenkertaisen maailmanmestarin vakavaa lasketteluonnettomuutta. Weber kertoo tavanneensa Schumacherin lounaalla Stuttgartin lentokenttähotellissa.

– Meillä oli molemmilla tyttäret mukanamme. Se oli hieno tapaaminen, ja hän pahoitteli unohtaneensa joululahjani kotiinsa. Sanoin hänelle, että "Michael, se ei ole ongelma, emme ole enää pikkulapsia." Hän sitten lensi, enkä ole nähnyt häntä sen jälkeen, Weber paljasti.

Weber koki hiljattain julkaistun omaelämäkertansa Benzin im Blut (suomeksi Bensaa suonissa) mukaan, että Schumacherin vaimo Corinna poisti hänet elämästään saksalaisen onnettomuuden aikoihin. Weber sanoi RTL:lle tehneensä virheen, kun ei lentänyt Schumacherin luokse välittömästi.

– En silloin saanut lentoa heti ja mennyt hänen luokseen sairaalaan. Näin yleisön ja ajattelin, ettei minun tarvitse myös jonottaa.

– Se oli väärin. Minun olisi pitänyt lentää sinne välittömästi.

"Ihmeitä tapahtuu"

Se, ettei Weber ole päässyt tapaamaan Schumacheria, on satuttanut saksalaisen ex-manageria syvästi.

– Michaelilla ja minulla oli lähes avioliiton kaltainen suhde. Olen nähnyt häntä enemmän kuin omaa vaimoani. Olisin halunnut, että minulla olisi ollut sellainen poika. Siksi kaipaan häntä todella paljon.

Sitä Weber ei osaa sanoa, mitä hän sanoisi Schumacherille, jos voisi. Sen Weber kuitenkin tietää, että hän laittaisi kädet Schumacherin kaulalle ja pitäisi legendasta kiinni pitkään sekä lujasti.

Ja kun kysymys koskee sitä, miten usein Weber kaipaa Schumacheria, hän sanoo, että "se on juuri ongelma".

– Jos onnistun olemaan ajattelematta häntä muutamaan päivään, olen varma, että joku kysyy minulta hänestä. Sitten hän sanoo: "Etkö olekin Michael Schumacherin entinen manageri? Kuinka hän voi?" Tuollaisina hetkinä kaikki nousee jälleen pintaan.

Weber ei ole kuitenkaan luopunut toivosta, että hän näkisi vielä entistä suojattiaan.

– Ihmeitä tapahtuu aika ajoin. Sinun täytyy vain uskoa lujasti siihen. Oudolla tavalla uskon, vaikken ole spirituaalisuuteen kallellaan. Olen varma, että hän nousee vielä! Weber sanoi hätkähdyttävästi.

Schumacherin yksityisyyttä on varjeltu vuoden 2013 lasketteluonnettomuuden jälkeen tarkoin. Saksalainen sai tuolloin vakavia aivoverenvuotoja ja vaipui koomaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja