Mezzacorona Teroldego Rotaliano Riserva

  • Mezzacorona, Teroldego Rotaliano DOC / Italia
  • Alkon numero: 447037
  • Hinta: 9,91 €

Gruppo Mezzacorona on perustettu vuonna 1904. Yhtiö on tänä päivänä yksi Italian suurimmista viinintuottajista. Yhtiön omistukseen kuuluu 2400 hehtaaria viljelysalaa Trentino-Alto Adigen alueella Pohjois-Italiassa sekä 280 hehtaaria Sisiliassa. Yhtiöllä on käytössään täysimittaiset tutkimus- ja kehitystoimintaan erikoistuneet laboratoriot, joiden avulla koko tuotantoprosessin laatua kontrolloidaan pellolta pulloon saakka. Yhtiön kaikkia tarhoja viljellään "Integrated Farm Management" ohjelman mukaisesti, joka tähtää ympäristöystävällisien ja luontoa kunnioittavien menetelmien käyttöön.

Mezzacorona Teroldego Rotaliano Riserva viini tulee Trentinon ensimmäiseltä DOC luokituksen saaneelta viinialueelta. Teroldego Rotaliano DOC –viiniä viljellään vain pienellä Piana Rotalianan tasangolla 20km Trentosta pohjoiseen Adige laakson keskellä. Tuotantoalue käsittää kokonaisuudessaan 439 hehtaaria joista 250 on Mezzacorona yhtiön omistuksessa. Mezzacorona Teroldego Rotaliano Riserva –viiniä tuotetaan vain parhaista vuosikerroista ja tarkkaan käsin korjatuista rypäleistä.

Viini on väriltään syvän rubiinin punainen. Tuoksu on puhdas ja vivahteikas. Lasista nousee runsasta hedelmäisyyttä luumun ja herukan muodossa. Maku on täyteläisen kypsä ja samettinen, tanniinit ovat pehmeitä ja kokonaisuus tasapainoinen.

Minkä kanssa?

Viini sopii hyvin aromaattisille liharuuille ja koville juustoille kuten Emmenthalille sekä Tilsitille tai Gruyerelle.

Tarjoile viini noin 16-18 asteisena

Viiniartikkeli: sommelier Petri Pellinen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja