Mainos

Meyer Turun telakalle luvassa uusia tilauksia

 Meyer Turun telakalla eletään uuden kasvun aikaa, mikä heijastuu myös työntekijöiden motivaatioon.

Tiistaina telakalla vietettiin vuonna 2016 valmistuvan Mein Schiff 5 -aluksen kölin laskutilaisuutta. Tunnelma on nyt kepeä, kertoi suurlohkokoonnissa työskentelevä Minna Herrala.  

– On hienoa tulla töihin, kun joka aamu ei tarvitse miettiä, kuinka kauan töitä vielä riittää, kymmenen vuotta Turun telakalla töissä ollut Herrala sanoo.  

Meyer Turun tilauskanta ulottuu tällä hetkellä vuoteen 2020. Putkessa on kahden Mein Schiff -aluksen lisäksi kaksi suurikokoista Carnival-risteilijää. Turun Sanomien mukaan saksalainen TUI Cruises -varustamo olisi lisäksi käyttämässä optionsa kahden lisäristeilijän tilaamisesta Meyer Turun telakalta.  

Työntekijöiden keskuudessa uudet tilaukset on otettu ilolla vastaan.  

– Tuntuu tietysti hyvältä että meihin luotetaan. Olemme pystyneet rakentamaan laivat ajallaan, ja laatu on ollut hyvää, Herrala pohtii.

Luvassa uusia investointeja

Uudet tilaukset ovat todennäköisesti johtamassa myös uusiin investointeihin telakalla. Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer kertoo, että investointeja suunnitellaan, ja vaihtoehtoja on vielä toistaiseksi useita.  

– Olemme pohtineet esimerkiksi telakan pidentämistä, tosin emme ole vielä päättäneet onko se tarpeen, Meyer sanoi.  

Meyerin mukaan kaikki investoinnit punnitaan tarkkaan, sillä tavoitteena on kehittää rakennettavia laivoja edelleen. Osa uusista toimintatavoista on kotoisin Meyerin Saksan telakalta.  

– Emme kuitenkaan halua kopioida Papenburgin telakan toimintaa tänne. Investointien täytyy myös aina maksaa itsensä tehokkuudessa takaisin, Meyer sanoo.  

Viimeisin Turun telakalta lähtenyt alus Mein Schiff 4 purjehtii tällä hetkellä Baltiassa ja eteläisellä Itämerellä. Alus luovutettiin Turusta toukokuun alussa.   

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja