Mainos

Metsäpalot uhkaavat koteja Korsikalla – asukkaita evakuoitu

0:55

Ranskan Korsikalla saaren asukkaita on evakuoitu kodeistaan saarella riehuvien metsäpalojen takia. Ihmisiä on evakuoitu Biguglian kaupungin laitamilta saaren koillisrannikolla.

Pelastusviranomaisten mukaan jo noin 900 hehtaarin alueelle levinnyt tulipalo uhkaa paloalueen läheisyydessä olevia koteja.

Paikallisen palopäällikön Jean-Jacques Peraldin mukaan paloa sammuttamassa on noin 150 ihmistä. Lisäksi apuna on kymmeniä sammutusautoja sekä kolme lentokonetta. Palopäällikön mukaan paikalle odotetaan lisäjoukkoja.

– Tulipalo on todella raju ja se suuntaa kohti Biguglian kaupunkialuetta, Ranskan väestönsuojelujoukoissa toimiva everstiluutnantti Michel Bernier sanoi.

Tuli on tuhonnut jo ainakin yhden sahalaitoksen ja polttanut kymmenen autoa.

Korsikan eteläisessä osassa sijaitsevan Alerian kaupungin tienoilla riehunut metsäpalo saatiin hallintaan maanantaina. Paloalue oli noin 110 hehtaaria.

Ranskassa on roihunnut useita maastopaloja. Luberonissa paloi 650 hehtaaria maastoa ja metsää. Useita koteja jouduttiin evakuoimaan. Saint-Tropez’n lähistöllä paloi 200 hehtaaria metsää. Nizzan pohjoispuolella useita koteja jouduttiin evakuoimaan palojen tieltä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.