Metrin mittaiset lihansyöjäpapukaijat liikkuivat maan päällä 19 miljoonaa vuotta sitten – "On voinut syödä jopa toisia papukaijoja"

Uudessa-Seelannissa eli noin 19 miljoonaa vuotta sitten erittäin suurikokoinen papukaijalaji, kertovat uutistoimisto AFP ja BBC.

Maan eteläosasta 11 vuotta sitten löytyneiden fossilisoituneiden luiden luultiin pitkään kuuluneen jonkinlaiselle ankka- tai kotkalajille, mutta uudet tutkimukset ovat saaneet tutkijat vakuuttumaan siitä, että kyseessä voisikin olla aiemmin tuntematon papukaijalaji Heracles inexpectatus.

Papukaijan uskotaan olleen noin metrin mittainen ja ruokavalioltaan lihansyöjä.

Professori Mike Archer Uuden Etelä-Walesin yliopistolta kertoo uutistoimisto AFP:n haastattelussa, että lintu "on hyvinkin voinut syödä muutakin kuin perinteisiä papukaijojen ruokia, mahdollisesti jopa toisia papukaijoja".

Todennäköisesti laji ei kuitenkaan ole ollut aggressiivinen. Tieteilijöiden arvioiden mukaan jättiläispapukaijat ovat olleet todennäköisesti lentokyvyttömiä.

– Tähän asti kukaan ei ole ikinä löytänyt sukupuuttoon kuollutta jättiläispapukaijaa yhtään mistään, professori Trevor Worthy hehkuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat