Mainos

Meteorologilta hupaisa vastaus teekkareiden vappusääanomukseen: ”Taivaalle kehittyy kumpupilviä Wappukansan mahdollisesti valonarkojen silmien suojaksi”

Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta on tehnyt sääennusteita laativalle Forecalle ”wappusääanomuksen”.

Anomuksessa pyydetään hyvää säätä Tampereen teekkarivapulle. Juhlaan toivotaan aurinkoa, etenkin, kun kyseessä on tamperelaisen teekkarivapun 50-vuotisjuhlavuosi.

Forecan meteorologi, ”säämestari” Joanna Rinne on vastannut anomukseen ja vastaus on julkaistu Forecan blogissa.

– Pohdimme tämän Wapun säätä pitkään ja hartaasti ja päädyimme seuraavanlaiseen tulokseen. Lauantai on se päivä, jolloin harmaasta arjesta siirrytään Wapun juhlallisuuksiin. Halusimme sään nostavan Wapunvieton ympäristöstään esiin; siksi maan etelä- ja länsiosassa, myös Tampereella, päivä alkaa osin pilvisenä, muutama sadekuurokin on odotettavissa. Illansuussa, juuri lakkien asettamisen aikoihin, sadekuurot haihtuvat, pilviverho alkaa väistyä ja aurinko alkaa valaista juhlatunnelman nostoon virittäytynyttä Wappukansaa. Idässä ja pohjoisessa päätimme antaa auringon paistaa jo aamusta alkaen. Tämä suotakoon lohtuna sen johdosta, että he joutuvat viettämään Wappua kauempana Tampereen Teekkariväestä, Foreca vastaa.

Lauantain lämpötiloista Foreca toteaa vastauksessaan seuraavaa.

– Lauantain iltapäivälämpötilat päätimme asettaa seuraavanlaisiksi: lämpötila pysyttelee Pohjois-Lappia lukuun ottamatta raikkaassa ja haalariystävällisessä 10-13 asteen lämpötilassa. Näin liikkuminen juhlapaikasta toiseen ei aiheuta turhaa ahdistusta kuumuuden takia.

"Wappuyön lämpotilat pysyttelevät juhlakansan tapaan positiivisina, +1...+5 asteessa"

Ennusteessa on otettu huomioon myös juhlakansan liikkeet yöaikaan.

– Wappuyönä juhlakansa on aktiivisimmillaan ja hyvä sää on viihtyvyyden kannalta ensisijaisen tärkeä. Siksi jätimme koko maan sääkartoilta pois kaikki sateet ja annamme nurmikoille ja kaduille lepäilemään ja tunnelmasta nauttimaan asettuneille Wapun viettäjille mahdollisuuden katsella kaunista tähtitaivasta. Lapin seudulla ohut yläpilvikerros estää pahimmat pakkaset, etelämpänä sää on mahdollisia rannikon sumupilviä lukuun ottamatta pilvetön. Wappuyön lämpötilat pysyttelevät juhlakansan tapaan positiivisina, +1…+5 asteen paikkeilla.

"Sunnuntaiaamun sääksi valitsimme koko maahan juhlavan auringonpaisteen"

Sunnuntaiaamu alkaa Forecan vastauksen mukaan valoisana.

– Sunnuntaiaamun sääksi valitsimme koko maahan juhlavan auringonpaisteen. Aamun Wappupiknik-lämpötilat pysyvät yksinumeroisissa lukemissa, jotta ruoat ja juomat pysyvät tuoreina ja herkullisina. Iltapäivällä idässä ja pohjoisessa selkeä sää jatkuu, mutta etelässä ja lännessä, myös Tampereella, taivaalle kehittyy muutama kumpupilvi Wappukansan mahdollisesti valonarkojen silmien suojaksi ja karanneista Wappupalloista otettujen kuvien taustamateriaaliksi. Kumpupilvillä on joskus tapana innostua liiaksi ja päästää iltapäivällä jokunen sadekuuro, tämä mahdollisuus on myös tulevana Wapunpäivänä.

– Wapunpäivän iltapäivälämpötilojen suhteen päätimme, että 10-14 astetta on aktiiviselle vapunvietolle paras ratkaisu. Pohjois-Lapissa lämpötila jää hieman alemmaksi. Tuuli pysyy koko Wapun ajan heikkona, jotta serpentiinin puhallus onnistuisi mahdollisimman sulavasti ja juhlavasti, lopetellaan Forecalla vapun ennustetta.

Katso teekkareiden vappusääanomus ja Forecan vastaus kokonaisuudessaan Forecan blogista.

Paikkakuntakohtaiset vappusääennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.