Tampereen teekkarit anoivat hyvää vappusäätä – Foreca lupasi vettä räntää, lunta ja eläinkunnan jäseniä

Tampereen teknillisen yliopiston teekkarit lähettivät tänäkin vuonna perinteeksi muodostuneen hyvän vappusään anomuksen Forecalle. Hyvää säätä toivoneiden opiskelijoiden anomukseen vastattiin tänään iltapäivällä Forecan blogissa.

Tällaista vappusäätä meteorologit povasivat teekkareille:

Wappuaatto

Wappu on arvokas ja ylevä juhla, siksi haluamme aloittaa sen tänä vuonna riittävän dramaattisesti. Draamaa luomaan on valittu lauantaina Suomeen rantautuva matalapaineen keskus, jonka mukana sataa vettä, räntää ja lunta, mahdollisesti myös kissoja, koiria ja muita eläinkunnan jäseniä. Tuultakaan ei tule puuttumaan!

Jotta Wapun juhlinta pääsisi käynnistymään täydessä loistossaan, Wappuaattoiltana sateet alkavat väistyä Tampereella ja yleisemminkin eteläisessä Suomessa. Lakkien asettaminen päähän on jännittävä hetki, joten halusimme säilyttää jännityksen myös säässä: sekä Tampereella että muissakin etelän suurissa asutuissa kaupungeissa sadekuurojen mahdollisuus elää yhä! Lakkien asetus saattaa tapahtua siis auringonpaisteessa tai sadekuuron säestämänä. Pitäkää huoli, että juhlajuoma ei pääse vesittymään mahdollisen kuuron sattuessa!

Haalareissa tulee usein kuuma, halusimme välttää sen tänä Wappuaattona. Siksi lämpötila pidetään Wappuaattoillan juhlallisuuksissa alle +5 Celsiusasteessa koko maassa.

Wappuyö

Wappuyö on aika, jolloin sadekuurojen häiriötä ei kaivata. Pidimme siksi huolen siitä, että kuurot kaikkoavat ja juhlijat saavat jopa ihailla tähtiä. Selkeän taivaan sivutuotteena lämpötila pääsee laskemaan nollan alapuolelle, mutta sen ansiosta juhlakansan juomat pysyvät kylminä ja juhlijoiden mieli virkeänä!

Jos Wappuyötä viettää Tampereen pohjoispuolella, erityisesti Oulun seudulla tai Lapissa, pahoittelemme; jotta saisimme Tampereen Wappusään kohdalleen, sateet oli pakko siirtää maan pohjoisosan ylle. Pohjoisessa Suomessa sisäWappu kuulostaa mitä parhaimmalta vaihtoehdolta.

Wappupäivä

Wappupäivään mennessä sateet saadaan siirrettyä Keski- ja Pohjois-Lapin ylle, Tampereella ja eteläisessä Suomessa Wappusää tulee olemaan mitä mainioin! Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja lämpötila saattaa nousta jopa +10 Celsiusasteeseen, viime viikkojen jälkeen ylellisiin lukemiin. Suosittelemme ansioituneille juhlijoille aurinkolaseja, jotta valon kirkkaus ei himmennä juhlan tunnelmaa. Aurinkolasien avulla myös Wappupallojen kimallus häikäisee vähemmän.

Summatakseni tämän Wapun sään, teemana on ”Feeniks”: Lumipyryn, vaakarännän ja myrskypuuskien aiheuttamasta alhosta nousee uusi, uljas, aurinkoinen Wappu!

Ikävä kyllä tänäkään vuonna edustajamme eivät pääse juhlimaan kanssanne, mutta osallistumme hengessä Tampereen Teekkareiden Wappuun jokaisella kuohuvan juoman kilistyksellä!

Mitä kunnioittavimmin,
Forecan Säämestari ja Wappusäävastaava,
FM, MuM, FSM, FWSV Joanna Rinne.

Lue myös:

    Uusimmat