Merkel ja Trump puhelinkeskustelussaan: Pohjois-Korealle asetettava kovempia pakotteita

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ovat samaa mieltä siitä, että Pohjois-Korealle on asetettava lisäpakotteita maan viikonloppuna tekemän ydinkokeen takia, ilmenee Merkelin tiedotteesta.

Puhelinkeskustelussaan johtajat jakoivat näkemyksen, jonka mukaan kansainvälisen yhteisön täytyy lisätä painetta Pohjois-Korean alueella ja että YK:n turvallisuusneuvoston on hyväksyttävä nopeasti uudet ja kovemmat pakotteet.

Tiedotteessa sanotaan, että Merkel ja Trump sopivat etsivänsä Euroopasta lisätukea Pohjois-Korean kovemmille pakotteille. Tarkoituksena on löytää rauhanomainen ratkaisu kriisiin, tiedotteessa lisätään.

Yhdysvallat esittää päätöslauselmaa uusista Pohjois-Korea-pakotteista. Yhdysvaltain YK-lähettiläs Nikki Haley sanoi tänään turvallisuusneuvoston hätäkokouksessa, että Yhdysvallat haluaa neuvotella asiasta tällä viikolla ja äänestys pitäisi järjestää ensi maanantaina.

Turvallisuusneuvosto on määrännyt yhteensä seitsemän pakotepakettia Pohjois-Korealle vuoden 2006 jälkeen, jolloin maa teki ensimmäisen ydinkokeensa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja