Merimies-Unioni aloittaa mittavat tukitoimet postilakkolaisille – tukitoimia jatketaan, kunnes postin työriitaan on saatu ratkaisu

Merimies-Unioni on päättänyt aloittaa mittavat tukitoimet Posti- ja logistiikka-alan unionin PAUn lakon tueksi.

Maanantaiaamusta lähtien Postin kuljetukset jätetään satamiin kotimaanliikenteen yhteysaluksilta, lautoilta ja losseilta. Ulkomaanliikenteessä Postin kuljetuksia ei oteta enää lasti- ja ropax-aluksille eikä matkustaja-autolautoille.

Ensi viikon torstaista alkaen lopetetaan ropax- ja matkustaja-autolauttojen autokansilla tapahtuva lastinkuljetus, kertoo Merimies-Unioni tiedotteessaan. Autokansille ei enää oteta rekkoja, säiliöautoja eikä irtoperiä. Henkilö- ja linja-autojen kuljetukset autokansilla voivat jatkua. Merimies-Unionin jäsenet eivät enää lähde jäänmurtajien mukana merelle.

Maanantaista 25. marraskuuta alkaen Suomen lipun alla ulkomaanliikenteessä kulkevat lasti-, ropax- ja matkustaja-alukset jäävät satamiin, eivätkä Merimies-Unionin jäsenet enää seuraa alusten mukana merelle.

Tukitoimet kestävät niin kauan, kunnes postilakossa saadaan ratkaisu. Merimies-Unioni tuomitsee Postin toimet työntekijöidensä palkka- ja työehtojen leikkaamiseksi ja PAUn lakon murtamiseksi. Se kertoo tarvittaessa harkitsevansa tukitoimenpiteiden laajentamista.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja