Merimies-Unioni aloittaa mittavat tukitoimet postilakkolaisille – tukitoimia jatketaan, kunnes postin työriitaan on saatu ratkaisu

Merimies-Unioni on päättänyt aloittaa mittavat tukitoimet Posti- ja logistiikka-alan unionin PAUn lakon tueksi.

Maanantaiaamusta lähtien Postin kuljetukset jätetään satamiin kotimaanliikenteen yhteysaluksilta, lautoilta ja losseilta. Ulkomaanliikenteessä Postin kuljetuksia ei oteta enää lasti- ja ropax-aluksille eikä matkustaja-autolautoille.

Ensi viikon torstaista alkaen lopetetaan ropax- ja matkustaja-autolauttojen autokansilla tapahtuva lastinkuljetus, kertoo Merimies-Unioni tiedotteessaan. Autokansille ei enää oteta rekkoja, säiliöautoja eikä irtoperiä. Henkilö- ja linja-autojen kuljetukset autokansilla voivat jatkua. Merimies-Unionin jäsenet eivät enää lähde jäänmurtajien mukana merelle.

Maanantaista 25. marraskuuta alkaen Suomen lipun alla ulkomaanliikenteessä kulkevat lasti-, ropax- ja matkustaja-alukset jäävät satamiin, eivätkä Merimies-Unionin jäsenet enää seuraa alusten mukana merelle.

Tukitoimet kestävät niin kauan, kunnes postilakossa saadaan ratkaisu. Merimies-Unioni tuomitsee Postin toimet työntekijöidensä palkka- ja työehtojen leikkaamiseksi ja PAUn lakon murtamiseksi. Se kertoo tarvittaessa harkitsevansa tukitoimenpiteiden laajentamista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja