Merikapteeni Viking Gracen onnettomuudesta: Aina voi sattua, kun on pimeää ja myrskyää

1:37
Merenkulkualan keskuksen johtava suunnittelija kommentoi Viking Linen kahden ristelijän karilleajoa – kertoo näkemyksiään, onko risteilijöillä turvallista kulkea.

Onnettomuustutkintakeskus on aloittanut alustavan tutkinnan Viking Linen Grace-aluksen karilleajosta. Haveri sattui iltapäivällä Ahvenanmaalla Maarianhaminan sataman lähellä.

Viking Linen alus ajoi karille edellisen kerran Ahvenanmaalla syyskuun lopulla. Silloin kyseessä oli Amorella-alus.

Merikapteeni Päivi Söderholm Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskuksesta kertoo MTV Uutisille, että lyhyen ajan sisään peräkkäin sattuneista onnettomuuksista huolimatta matkustajalaivolla liikkuminen on turvallista.

- Vaikka näitä ikäviä uutisia on tänään tullut, niin kyllä minä sanoisin silti, että kyllä matkustajalaivalle meno on aivan turvallista. Viime vuonna Suomen ja ulkomaiden välisessä matkustajaliikenteessä kulki noin 19 miljoonaa ihmistä. Siihen nähden todennäköisyys onnettomuuden sattumiselle on kuitenkin aika pieni.

Söderholm ei usko, että kahden peräjälkeen sattuneen karilleajon takana olisi yksi ja ainut juurisyy.

- Toki aina kun merellä ollaan niin luonnonvoimat ovat mukana. Siellä voi sattua sitten kun on pimeää, myrskyä, sadetta sumua ja jäätä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja