Mainos

Mereen syöksyneen venäläiskoneen mustan laatikon nauhat julki: "Kapteeni, me putoamme"

3:42

Turmakoneen lentonauhottimien purku Moskovassa on tuomassa selvyyttä koneen viime hetkiin.

Nauhoituksen mukaan koneen perämies huusi hetkeä ennen koneen syöksyä mereen "Siivekkeet!" ja "Kapteeni, me putoamme!". Kumpaakin huudahdusta ryydittivät kirosanat.

Mk.ru-sivuston julkaisemien repliikkien mukaan koneen perämies olisi joutunut hallitsemattomaan tilanteeseen, jos siivekkeet olisivat joutuneet asentoon, jonka vuoksi kone olisi menettänyt lentokykynsä. Turma sattui heti ilmaannousun jälkeen.

Virallisesti nauhoituksia ei ole vielä julkistettu. Venäläistutkijat sanovat, että silminnäkijä olisi videoinut koneen nousun ja videolla näkyisi, miten kone putoaa nokka ylöspäin, eli sakanneena veteen.

Venäjän ilmavoimille kuuluneen koneen kyydissä oli 92 ihmistä. Heistä yli 60 kuului Aleksandrovin yhtyeeseen, joka on entisen Puna-armeijan kuoron perinteen jatkaja. Kaikkien koneessa olleiden oletetaan kuolleen.

Mustanmeren rannikolta Adlerin kaupungista varhain sunnuntaiaamuna lähtenyt kone katosi tutkasta pian nousun jälkeen.

Kone oli matkalla Syyriaan Venäjän ilmavoimien Hmeimimin tukikohtaan lähelle Latakian rannikkokaupunkia. Siellä oli tarkoitus järjestää uudenvuoden juhlallisuuksia Venäjän ilmavoimille. Myös koneessa olleiden muusikkojen oli tarkoitus esiintyä uudenvuoden juhlallisuuksissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.