Mercedes tyrmäsi Lewis Hamiltonin ehdotuksen, Toto Wolff avaa nyt päätöksen syitä – "Ei ole mitään järkeä"

Toiseen lähtöruutuun ajanut Lewis Hamilton halusi kokeilla eriävää rengastaktiikkaa aika-ajoissa, mutta Mercedes torppasi brittikuskin ehdotuksen. Tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan Hamiltonin ehdotuksessa ei ollut järkeä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Eifelin GP suorana 9.-11.10.
Su: Eifelin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton olisi halunnut ajaa aika-ajojen toisessa osiossa medium-renkailla, jotta saisi kilpailuun eriävän rengastaktiikan kuin tallitoveri Valtteri Bottas ja Red Bullin Max Verstappen.

– Halusin aloittaa sillä, koska halusin yrittää jotain erilaista, mutta talli valitsi meille molemmille samat renkaat, Hamilton summasi aika-ajojen jälkeen.

Mercedes ei kuitenkaan suostunut Hamiltonin ehdotukseen, joten brittikuljettaja ajoi toisessakin osiossa pehmeillä renkailla. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan ei olisi ollut järkevää lähteä toiseen osioon medium-renkailla. Hamiltonkin oli lopulta samaa mieltä tallinsa kanssa.

– Oli selvää, että pehmeä rengasseos on oikea valinta lähtöön, ja Lewis oli samaa mieltä. Mediumilla häviäisi 3-4 metriä pehmeitä vastaan. Kaikki kilpailijat ovat pehmeillä renkailla, joten ei ole mitään järkeä ottaa isoja riskejä, Wolff summaa lehdistötilaisuudessa.

Wolffin mukaan Hamilton olisi ensimmäisten kierrosten aikana antanut liikaa etumatkaa kilpakumppaneihinsa nähden, jos olisi lähtenyt kisaan mediumeilla.

– Sen pystyi selvästi näkemään, ettei kukaan olisi päässyt toisesta osiosta jatkoon medium-renkailla, joten ensimmäisillä kierroksilla se olisi ollut haittana, joten päätös oli selvä, Wolff jatkaa.

Wolff kuitenkin ymmärtää, että kunnianhimoinen ja voitonnälkäinen Hamilton ei halua tyytyä jokaisessa kilpailussa samaan rengastaktiikkaan kuin pahimmat kilpakumppaninsa.

– Tietystikään Lewis ei tykkää olla toisena tai huonompana, joten vaihtoehtoisessa taktiikassa on aina järkeä, koska auton seuraaminen ei kuulu hänen toimintatapoihinsa, mutta pehmeät renkaat olivat oikea valinta kisaan, Wolff sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja